Malzemeler:
- 4 adet patlıcan (yaklaşık 900 gr)
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz, kırmızı biber
Patlıcanları küp küp doğrayın. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletin ki acıları çıksın. Bir süzgeçe koyup, sularının iyice süzülmesini sağlayın. Yarısını bir tepsiye yayıp, üzerine 2 çorba kaşığı sıvı yağı gezdirin, istediğiniz miktarda tuz ve kırmızı biberi serpin. Bir fırın torbasına koyun, ağzını sıkıca bağlayın. Aynı işlemleri, patlıcanların diğer yarısı için de tekrarlayın. Torbaların üzerine çatalla veya kürdanla 4-5 delik açmayı unutmayın, yoksa torbalar fırında patlayabilir. 200 derece fırında, 50 dakika kadar pişirin.
Domates sosu için malzemeler:
- 3 domates (yarım kilo kadar)
- 1 yeşil biber
- 3 diş sarmısak
- 1 çorba kaşığı sirke
- Tuz
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve yeşil biberi ufak ufak doğrayın. İncecik kıyılmış sarmısakları, tuzu ve sirkeyi de ekleyerek pişirin.
Domates sosunu ister patlıcanların üzerine yayın, isterseniz sosla patlıcanları harmanlayın
Tavsiye: Patlıcanların içine yeterince yağ koyduğumuz için, sosuna da ayrıca yağ koymaya gerek olmuyor. Kabak ve patatesleri de bu şekilde pişirmiştim ve çok güzel olmuşlardı. Torbaların tepsiye değen kısmında kalan patlıcanlar, daha bir kıtır kıtır oluyor. Bu sebepten, 25 dakika sonra torbaların arkasını çevirebilirsiniz. Ben bu sefer çevirmeden yaptım: Üst taraftakiler daha yumuşak, altta kalanlar daha kıtır kıtır oldu.
Patlıcanların suyunu ne kadar süzerseniz o kadar kızartmaya benziyor. Salata kurutucusu da kullanabilirsiniz.
1 porsiyon fırında patlıcan kızartmasının kalorisi: 175 kkal
alıntıdır