Fırında Sarımsak

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.400
Puan
113
roasted-garlic1.jpg


Malzemeler,

* 1 baş sarımsak
* 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* Tuz, karabiber
* Alüminyum folyo

Hazırlanışı,

1. Bir baş sarımsağı ortadan ikiye yatay biçimde kesiyoruz.
2. Orta büyüklükte alüminyum folyoyu tezgâhın üzerine seriyoruz.
3. Tam ortasına sarımsağı koyuyoruz.
4. Zeytinyağını sarımsağın üzerinde gezdiriyoruz.
5. Üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz.
6. Sarımsağı alüminyum folyoyla güzelce sarıyoruz.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
8. Sarımsağı fırından çıkarıyoruz, bir diş sarımsak alıp kızarmış ekmeğin üzerine sürüyoruz.

Ve nefis!

[FONT=verdana,geneva] [FONT=verdana,geneva]
roasted-garlic2.jpg

[FONT=verdana,geneva]
roasted-garlic3.jpg

[FONT=verdana,geneva]
roasted-garlic4.jpg


[FONT=verdana,geneva]
roasted-garlic9.jpg

 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
ben cok severim sarimsagi ama böyle tadi nasil olur acaba?
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst