Firinda sarimsakli taze patates-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 6 adet orta boy patates
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
1. Patatesleri iyice yıkayın. Sünger ile yıkayın çünkü kabukları soyulmadan tüketilecek. Patatesleri dörde ya da altıya bölün. Cam fırın kabına patatesleri koyun. Üzerine zeytinyağını dökün, biberiye, tuz ve karabiber serpin, karıştırın.
2. Sarımsakların kabuklarını soymayın, sadece yıkayın. Patateslerin üzerine sarımsakları serpiştirin. 180C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. On dakikada bir tahta kaşık ile karıştırın.
Sıcakken servis yapın, sarımsakların içi yumuşacık pişmiş oluyor... son derece lezzetli... sarımsak sevmeyen vampirellalara bile sarımsağı sevdirecek cinste bir lezzet...


Afşyet Olsun.

alinti
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
66.358
Tepki
59.642
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
o sarımsakları o öle kabuklumu atmış :sok
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
taze patatesin kabuklarini soymaya gerek yok
okadar ince olur ki
tadina doyum olmaz
ben hususi taze patates alirim firinda pisiririm
nefis ve harika oluyo
taze patatesi hatta kabuklariyla haslar ve soymadan yeriz tavsiye ederim:hhhhhh:
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.923
Puan
113
Konum
Konya
Ben bunu taze patates zamanında mınıcıklerle yaparım bolmeye de gerek kalmaz.

Sarmsak da kabuguyla kullanılınca sadece aromasını verır kokusu ıcınde kalır.Yedıkden sonra kımse sızın sarımsak yedıgınızı anlamaz.O yuzden de kabuguyla kullanılır.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
kedim tskler sarimsakla ilgili yaptigin aciklamaya
o konuda cok bilgili diildim cünkü saolasin:kedim:
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
taze patatesin kabuklarini soymaya gerek yok
okadar ince olur ki
tadina doyum olmaz
ben hususi taze patates alirim firinda pisiririm
nefis ve harika oluyo
taze patatesi hatta kabuklariyla haslar ve soymadan yeriz tavsiye ederim:hhhhhh:

evet birde lora batıraçaksın haşlanmış ve kabuklu patatesleri ooooooooo ne güzel
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst