incitanemtuana
Daimi Üye
- 3 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
- 2 adet havuç(küp küp doğranmış)
- 1 kâse bezelye
- Tuz
Hazırlanması:
- Küp doğradığınız patates, havuç ve bezelyeleri tuz ilave edilmiş suda haşlayın.
- Haşlanan sebzeleri bir kevgir yardımıyla başka bir kabın içine alın (suyunu süzdürerek).
- Sebzeleri aldıktan sonra, temizlenip ortadan ikiye bölünmüş kabakları aynı tencerede haşlayın.
- Haşlanan kabakları fırın tepsisine dizin ve ortalarını iç malzemesiyle doldurun.
- Üzerine bir kaşık yardımıyla kaymakları dökün (ben bu aşamada sütü pişirirken üzerinden aldığım ve dondurucuda sakladığım kaymakları kullandım).
Not:Kaymak yerine beşamel sos hazırlayıp dökebilirsiniz ya da rende kaşar peyniri serpebilirsiniz.
- 2000 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
ALINTI