Malzemeler:
*1 tavuk (yaklasik 1.5 kg)
*200gr pirinc
*1-2 tane kuru sogan
*1 cay kasigi tuz
*4-5 corba kasigi yag
Hazirlanisi:
Ilk once tavugu yikiyoruz ve parcalara ayiriyoruz,bu arada pirincimizi suda bekletiyoruz.Ve tavuklari hafif tuzlu suda hasliyoruz.Tavuj hazir olunca sogani ufak ufak kesip pirincle birlikte bir tavada kavuruyoruz.Ayrica pirincin yanmamasi icin 1-2 kasik yag ile su ekliyoruz.Daha sonra pirinci buyuk bir tavaya koyuyoruz ustunede etleri yerlestiriyoruz ve et suyundan 3-4 bardak ekliyoruz.Daha onceden 200 dereceye hazirladigimiz firinda pirinci pisiriyoruz (60dk. kadar zaman anliyo)
*1 tavuk (yaklasik 1.5 kg)
*200gr pirinc
*1-2 tane kuru sogan
*1 cay kasigi tuz
*4-5 corba kasigi yag
Hazirlanisi:
Ilk once tavugu yikiyoruz ve parcalara ayiriyoruz,bu arada pirincimizi suda bekletiyoruz.Ve tavuklari hafif tuzlu suda hasliyoruz.Tavuj hazir olunca sogani ufak ufak kesip pirincle birlikte bir tavada kavuruyoruz.Ayrica pirincin yanmamasi icin 1-2 kasik yag ile su ekliyoruz.Daha sonra pirinci buyuk bir tavaya koyuyoruz ustunede etleri yerlestiriyoruz ve et suyundan 3-4 bardak ekliyoruz.Daha onceden 200 dereceye hazirladigimiz firinda pirinci pisiriyoruz (60dk. kadar zaman anliyo)