incitanemtuana
Daimi Üye
30 Dakika
Porsiyon basina 265 Kilo kalori
4 Kişiliktir
MALZEMELER
250 gram havuç
200 gram kabak
200 gram yağlı eritme peynir
200 gram brokoli
150 gram karnabahar
150 gram kereviz
40 gram rendelenmiş parmesan peyniri
30 ml süt
20 gram tuzlu badem
1 adet limon
Arpacıksoğanı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Sebzeleri ayıklayın. Brokoli ve karnabaharı çiçeklerine ayırın. Havuç ve kabağı doğrayın. Rendelediğiniz kerevizi kararmaması için limon suyuyla karıştırın. Kereviz dışında doğradığınız diğer sebzeleri de buharda 10 dakika pişirip fırın kabına aktarın.
Peynir dilimleriyle üzerini kaplayıp süt, doğranmış yarım arpacıksoğanı, tuzlu badem, rendelenmiş kereviz, tuz, karabiber, rendelenmiş parmesan peynirini kaplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında peynirin erimemesine dikkat ederek birkaç dakika pişirip servis yapın.
ALINTI