ÇİKOLATALI FISTIKLI PASTA
Malzemeler
pandispanya:6 tane yumurta
1 bardak şeker
100 gr margarin
300 gr un
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 kaşık kakao
krema: bir paket pasta kreması
1poşet kremşanti
2 bardak süt
iç malzeme:bütün antep fıstıkları
çikolata parçaları.
gül malzemeleri:50 gram margarin
1 kaşık pudra şekeri
un kakao
1 kaşık su
toz fıstık.
Hazırlanışı:kek için sırasıyla yumurta ve şekeri çırpıyoruz.oda sıcaklığındaki margarini karıştırıyoruz en son un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip.200derecelik fırında kapağını açmadan pişiriyoruz(kelepçeli kalıpta)
kek ılınınca bir ip yada bıçak yardımıyla 3e bölüyoruz.
süt ve suyla ıslatıp kremasını yayıp fıstık ve çikolatayı serpiştiriyoruz her iki kattada işlemi tekrarlıyoruz.
en üst katı kremayla kaplayıp hamurdan açılarak şekil verdiğimiz gül,toz fıstık ve krem şantiyle süslüyoruz.
AFİYET OLSUN.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
pandispanya:6 tane yumurta
1 bardak şeker
100 gr margarin
300 gr un
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 kaşık kakao
krema: bir paket pasta kreması
1poşet kremşanti
2 bardak süt
iç malzeme:bütün antep fıstıkları
çikolata parçaları.
gül malzemeleri:50 gram margarin
1 kaşık pudra şekeri
un kakao
1 kaşık su
toz fıstık.
Hazırlanışı:kek için sırasıyla yumurta ve şekeri çırpıyoruz.oda sıcaklığındaki margarini karıştırıyoruz en son un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip.200derecelik fırında kapağını açmadan pişiriyoruz(kelepçeli kalıpta)
kek ılınınca bir ip yada bıçak yardımıyla 3e bölüyoruz.
süt ve suyla ıslatıp kremasını yayıp fıstık ve çikolatayı serpiştiriyoruz her iki kattada işlemi tekrarlıyoruz.
en üst katı kremayla kaplayıp hamurdan açılarak şekil verdiğimiz gül,toz fıstık ve krem şantiyle süslüyoruz.
AFİYET OLSUN.