Fistikli Kadayif Tatlisi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
fistikli-kadayif-tatlisi-300x199.jpg


Türk Mutfağının hem lezzetli hem de pratik tatlılarından fıstıklı kadayıf tarifi. Üzerini kaymak ya da antep fıstığıyla üzerini süsleyebilirsiniz.
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı

Malzemeler
500 gram tel kadayıf
3 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
250 gram tereyağı
Şerbeti için,
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
2 çay kaşığı limon
Hazırlanışı
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın.
Koyulaşana kadar yüksek ateşte pişirin.
Ocaktan indirdikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın.
Soğuması için bekletin.
Tereyağını kızdırmadan kısık ateşte eritin.
Büyük bir tepsinin içine kadayıfı serin.
Üzerine tereyağ dökün ve kadayıfla harmanlayın.
Orta derinlikte fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın.
Elinizle bastırarak iyice sıkılaşmasını sağlayın.
Üzerine antep fıstığını eşit aralıklarla serpiştirin.
Kalan kadayıfı elinizle iyice bastırarak tepsiye yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Kadayıf fırından çıktıktan sonra sıcakken şerbetini dökün.
1 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst