Fıstıklı kaşık helvası
3 su bardağı irmik
1.5 su bardağı eritilmiş margarin
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ince çekilmiş şamfıstığı
7 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Süt ve tozşekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırın.
Başka bir tencerede margarini eritip irmiği ilave edin ve tahta kaşıkla kavurun.
İrmik tane tane olup rengi sarardığında şamfıstığını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
Şekerli sütü azar azar irmiğe ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte sütü çekinceye kadar pişirin. Tekrar karıştırıp 10 dakika dinlendirin.
Kaşıkla şekillendirerek servis tabağına alın. Pudra şekeri ve şamfıstığı ile süsleyerek servis yapın