Fıstıklı katmer
Malzemeler:
2 y.k. margarin, 1 adet yufka, 1 çay bardağı antep fıstığı, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı kaymak.
Yapılışı:
Yufkayı açıp içine toz şeker ve fıstığı serpiştirin. Kaymağı küçük parçalar halinde yufkanın üzerine yerleştirin. Yufkayı zarf şeklinde kapatın. Geniş bir tavaya margarini alın ve eritin. Ardından yufkayı tavaya koyarak yufkanın her iki yüzünüde kızartın. Katmer piştikten sonra servis tabağına alın ve katmeri dilimleyin. Ardından üzerine antep fıstığını serpin.
Alıntı
Malzemeler:
2 y.k. margarin, 1 adet yufka, 1 çay bardağı antep fıstığı, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı kaymak.
Yapılışı:
Yufkayı açıp içine toz şeker ve fıstığı serpiştirin. Kaymağı küçük parçalar halinde yufkanın üzerine yerleştirin. Yufkayı zarf şeklinde kapatın. Geniş bir tavaya margarini alın ve eritin. Ardından yufkayı tavaya koyarak yufkanın her iki yüzünüde kızartın. Katmer piştikten sonra servis tabağına alın ve katmeri dilimleyin. Ardından üzerine antep fıstığını serpin.
Alıntı