FISTIKLI MOUSSE
MALZEMELER:
Pandispanyası İçin:
- 1 ölçü pandispanya malzemesi
Ara Kreması İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 tane yumurta
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı toz jelatin
- 4 çorba kaşığı iri fıstık
Üst Sosu İçin:
- 1 paket krema
- 1oo gram bitter kuvertur
YAPILIŞI
andispanyayı yapıp soğumaya bırakalım ya da hazır pastataban kullanalım.Kreması için süt,şeker,yumurta,un ve nişastayı pişirelim ve soğumaya bırakalım.Jelatini ılık suyla ıslatalım.Soğuyan kremaya ekleyeip çırpılmış krem şantiyide ilave edip mikserleyelim.İçine fıstığıda ekleyip karıştırtalım.Kelepçeli kalıba pişen pandispanyanın yarısını koyalım.Pandispanyayı şekerli su ile ıslatalım.Üstüne kremayı döküp 1 gece dolapta bekletelim.Servis yapmadan önce kremayı sütlüğe koyup ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.İçine çikolatayı koyup karıştıralım.Biraz soğuyunca pastanın üstüne döküp servis yapalım....
alinti