Sütlü Tatlı Tarifleri
Sütlü tatlıları seviyorsanız Antep fıstıklı muhallebiyi de seveceksiniz. Az malzemeyle kısa sürede hem hafif hem de lezzetli tatlılar hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler,
* 1 Litre süt
* 1 Su bardağı toz şeker
* 3 Yemek kaşığı un
* 2 Yemek kaşığı yumuşak margarin
* 1 paket vanilya
* 1 Su bardağı çekilmiş yeşil fıstık
Hazırlanışı,
1. Sütü tencereye alıp içine toz şeker ve unu ekleyin.
2. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
3. Kıvamı koyulaşmaya başladığında margarini ekleyin.
4. Kaynadıktan sonra ocaktan indirin.
5. Tatlının içine çekilmiş fıstık ve vanilyayı ilave edin.
6. 5 dakika hızlıca çırpın.
7. Tatlı kâselerini hafif suyla ıslatın.
8. Muhallebiyi kâselere pay edin.
9. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
10. Buzdolabında iki saat bekletin.
11. Servis yapacağınız zaman düz bir tabağa ters çevirip üzerini süsleyin.
Afiyet Olsun