Fıstıklı Muhallebi-Resimli

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.403
Puan
113
fistiklikrem.jpg


Sütlü Tatlı Tarifleri
Sütlü tatlıları seviyorsanız Antep fıstıklı muhallebiyi de seveceksiniz. Az malzemeyle kısa sürede hem hafif hem de lezzetli tatlılar hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler,

* 1 Litre süt
* 1 Su bardağı toz şeker
* 3 Yemek kaşığı un
* 2 Yemek kaşığı yumuşak margarin
* 1 paket vanilya
* 1 Su bardağı çekilmiş yeşil fıstık

Hazırlanışı,

1. Sütü tencereye alıp içine toz şeker ve unu ekleyin.
2. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
3. Kıvamı koyulaşmaya başladığında margarini ekleyin.
4. Kaynadıktan sonra ocaktan indirin.
5. Tatlının içine çekilmiş fıstık ve vanilyayı ilave edin.
6. 5 dakika hızlıca çırpın.
7. Tatlı kâselerini hafif suyla ıslatın.
8. Muhallebiyi kâselere pay edin.
9. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
10. Buzdolabında iki saat bekletin.
11. Servis yapacağınız zaman düz bir tabağa ters çevirip üzerini süsleyin.

Afiyet Olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst