
Fıstıklı Şerbetli Tatlı - Gaziantep
Malzemeler:
8 kahve fincanı çekilmiş fıstık
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı tere yağı
2 kahve fincanı un
7 yumurta
1 tutam tuz
Vanilya,kabartma tozu,
Şurubu;
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Yumurtanın sarısı ile toz şeker iyice çırpılır. Başka bir kapta beyazını az tuz koyarak kar haline getirilir. Sonra diğer malzemeler katılarak çırpılır. Kek haline gelen kıvam borcama boşaltılarak fırına konulur.160 derecede ısıtılan fırında pişirilir. Pişen kek fırından alınarak önceden hazırlanan şerbet dökülür. Kek sıcak şerbet soğuk olacak üzeri fıstıkla süslenerek servis yapılır.
Startv