Folik asit bulgurda saklı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.848
fft2mm1294794.jpg

Folik asit bulgurda saklı

"Hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil, direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz"

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram "Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı" kapsamında "Dünyada Bulgurun Yeri ve Önemi" konulu sunum yaptı.

Bayram, şunları söyledi: "Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır. Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır. Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir. Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür. Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır. Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor."

İLAÇ YERİNE BULGUR

Bulgur ABD’de savaş olasılığına karşı stoklandığını aktaran Bayram "Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar. Diyorlar ki ’Hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz’. O açıdan bulgur önemli."

'SÜTLE KARIŞTIRIP YEDİRİN'

Bulgurun çok önemli bir diyet maddesi olarak tespit edildiğini anlatan Bayram, bulgur yiyen insanın daha geç acıktığını dile getirdi.

Bayram, bulgurda çocuklar ve yaşlılar için önemli olan kalsiyum bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sütle karıştırıp yenilirse kemik gelişimi için önemli. Çocuğa altı aylık olduktan sonra eğer çölyak hastası değilse ek gıda olarak sütle karıştırılıp bulgur verilebilir. Çok yararı var, çocuğu geliştiriyor. Hem kilo almasını sağlıyor hem de diğer fonksiyonlarını geliştiriyor.

Beslenmeyle ilgili yapılan çalışmalarda bu var. Sütle bulguru birleştirin, bakliyatla bulguru birleştirin veya tek başına yiyin. Kabızlık yapmıyor, bağırsağı da şişirdiği için besinlerin emilimini artırıyor."

AA
Tepki
53
doktorların ilaç firmalarıyla anlaşmasına bağlı olarak hastalara gereksiz yere ilaç veriliyor. Henüz hamile değilim ama eğer Allah nasip ederse folik asit falan kullanmam ben.
birincisi yeni doğan çocuklara kadar indi obezite hastalığının yaşı
ikincisi ne kadar bitkisel densede her ilacın kimyasal zararı olur zaten ilaçlar bir tarafı düzeltirken yan etkileriyle diğer tarafı bozuyor.
eskiden annelerimiz ninelerimiz bu tarz kimyasallarla değil doğal yollarla geçirmiş hamileliğini hemde kısıtlı imkanlara rağmen yinede sağlıklı doğum yapmışlar.
grip olup yatakta yatsamda asla antibiyotik veya antigribal kullanmıyorum onun yerine bol bol c vitamini tüketip ıhlamur ve adaçayı ile atlatmaya özen gösteriyorum.

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
bulguru seviyoruz,anneme akşam için sütlü bulgur çorbası yapıyorum bugün :)paylaşım için teşekkürler canım...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar