incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 2 katlı hazır pastaban
- 2 kutu Dr. Oetker ahududulu&çilekli pasta kreması
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı frambuaz
- 2 adet muz
- 1 paket Dr. Oetker sade krem şanti
- üzerini süslemek için 1 paket çikolata ve file fındık
Yapılışı: İki kutu ahududulu&çilekli pasta kreması, 3 bardak soğuk sütle iyice çırpılarak hazırlanır. Pastabanlardan biri yarım bardak sütle ıslatılarak hazırlanan kremanın 1/3 ü üzerine yayılır. Krema üzerine 1 cm. eninde doğranmış muzlar ve frambuazlar yerleştirilir. Pastabanın ikinci parçası da yarım bardak sütle ıslatılarak üzerine kapatılır. Kalan kremanın tümü pastanın her tarafını örtecek şekilde sıvanır. Krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle hazırlanarak pastanın üzeri arzu edildiği şekilde süslenir. ( Ben ayrıca 1 paket çikolatayı benmari usulü eriterek bir poşetin içerisine koydum ve poşetin ucuna çok küçük bir kesik atarak sıkmak sureti ile pastanın üzerine saçaklar yaptım.) Tek bir dilim pasta kalmamasından yola çıkarak söylüyorum ki, lezzetli bir pasta olmuştu...
ALINTI