incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Süzme yoğurt sevenler süzme yoğurt kullanırsa sanki daha kıvamlı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü keserken yoğurt akma yapabiliyor. Onun dışın lezzet olarak çok güzeldi. İşte tarifimiz.
Yaklaşık 10 tane ortaboy patates
2-2,5 su bardağı kadar yoğurt
3-4 diş sarımsak
Garnitürü hazır kullanacaklar için 1 kutu az gelebiliceği için 2 kutu garnitür. Benim malzemem olduğu için evde kendim yaptım.
3-4 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Patatesleri soyup biraz irice küp küp doğrayın ve haşlayın. Haşlandıktan sonra içine tuz ilave ederek püre yapın. Kullanacağınız borcama düzgün bir şekilde yayın ve üzerine düzeltin. Yoğurda sarımsak ve biraz tuz ilave ederek çırpın. Aynı şekilde soğumuş olan patateslerin üzerine yayın ve düzeltin. Son olarak garnitürü mayonezle ve tuz karıştırdıktan sonra yoğurtdun üzerine yayın. Borcama yerleştirme işlemini servis yapmadan 10 dk. önce yaparsanız yoğurdunuz sulanmamış olur.
AFİYET OLSUN
ALINTI