Gazete Baklavası
Malzemeler
Şerbeti için:
1 kase şeker
1 ½ bardak su (su yazma dediniz ama şerbet?)
Limon tuzu
Hamuru için:
1 bardak mısırözü yağı
1 bardak süt
3 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yoğurma kabına 3 yumurta, 1bardak süt, yarım bardak su, bir çorba kaşığı sirke, kabartma tozu ve tuz eklendikten sonra tüm malzemeler karıştırılarak hamur harcına kıvamı verilir. Aldığı kadar un da dökülerek yoğrulan hamur strech filmle kapatılarak kabarmaya bırakılır.
Gazete baklavasının şerbeti için su ve şekere biraz limon tuzu atılır.
Bekleyerek kabaran hamurdan koparılan bezeler un ve nişastayla birlikte yuvarlanır ve açılarak gazete baklavasının yufkası elde edilir. Baklavanın içi için rondoda yarım kg kadar ceviz çekilir. Bezeden açılan ilk yufka büyükçe bir kağıdın üzerine alınır. Üst üste dizilen diğer yufkalar bir oklavaya sarılıp oklavanın iki tarafından elle sıkıştırılarak büzülür. Oklava yufkaların içinden dikkatlice çekilir. Böylece yufkaların birbirine yapışmadan bir yay gibi araları açık kalmaları sağlanır. Oklavadan çekilen bu katlı yufkalar masada açık bekleyen diğer yufkanın üzerine serilir. Cevizler de serpildikten sonra en alta sermiş olduğumuz kağıdın iki taraftan kaldırılmasıyla yufkalar ortada birleşerek kapanmaları sağlanır. Kapatılan yufkalar kesilerek cevizli baklava dilimleri elde edilir. Dilimler tepsiye dizilir.
Mısırözü yağ, tereyağı ve margarin tavada kızdırılır, tepsideki baklava dilimlerinin üzerine dökülerek fırına verilir. Gazete baklavası hazırdır.
Kanald/Mutfağım