Gebelik döneminde çay, kahve ve kafeinli içecek tüketimi

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Her ne kadar günde iki fincana kadar çay içmenize çoğu durumda izin verilse bile bilmeniz gereken, çayın içindeki maddelerin demir emilimini azalttığıdır. Bunun yanında çay ve kahvenin idrar söktürücü etkisi yemeklerle aldığınız kalsiyumun da gereksiz yere atılmasına neden olabilir. Buradan çıkan sonuç, içecekseniz çay ve kahveyi yemeklerden 3-4 saat sonra içmenizin daha uygun olacağıdır.

attachment.php

Kafein kahvede (kupa başına 60-140 mg.), çayda (fincan başına 30-65 mg.), çikolatada (100 gramında 25 mg.), kolalı içeceklerde (kutu başına 35-55 mg.) bulunan bir maddedir. Bazı ağrı kesiciler bir dozunda 40 mg., bazı alerji ve grip ilaçları da bir dozunda 25 mg. kafein içerirler. Kafeinin bilinen en önemli iyi etkisi santral sinir sistemi uyaranı olmasıdır. Bunun yanında idrar söktürücü özellikleri de belirgindir. Aşırı dozlarda kafein ise kalp çarpıntılarına, sinirlilik, titreme, uykusuzluk gibi belirtilere neden olur. Gebelikte kafein kullanımı ile ilgili çalışmalar günlük alımın en fazla iki fincan kahve ve muadili olması gerektiği yönündedir. Daha fazla alındığında kafein dozun yüksekliğiyle doğru orantılı bir şekilde erken doğum riskinde artış, bebekte rahim içi gelişme geriliği, doğmuş bebekte SIDS (ani bebek ölümü sendromu), solunum sistemi sorunu, uykusuzluk, huzursuzluk gibi belirtilere neden olabilmektedir.
Kafein alımı konusunda duyarlı olunmalıdır.

Alıntıdır!

Ekli dosyalar

• 1_200.jpg
    1_200.jpg
    4,7 KB · Görüntüleme: 68

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Hamileliğimde kahve,cola hatta çikolata bile fazla tüketmedim.Sadece en fazla günde bir fincan hafta sonu bazen iki fincan olabiliyordu açık çay tüketiyordum.

Çok güzel bilgiler.Teşekkürler :cicek:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Ben cay icmiyorum zaten pek.
Kahve ictigim icin hamileligimde hic icmedim.

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
kahvede bana yasak ama günde bir fincan türk kahvesi içiyorum son zamanlarda alışkanlık oldu

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar