Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe


‘TÜRK MUTFAĞI’NDA RAMAZAN FIRSATI


İftar sofralarınıza zenginleştirecek tarifler Lezzet dergisi ekibi tarafından hazırlanan Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı kitabında.

Türk damak zevkine uygun 25 ana başlık altında toplanan tam 1250 tarif, uzman ekip tarıfından tek tek yapıldı ve tadıldı.

Kitapta kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlanan her tarifin, hazırlama ve pişirme süreleri ile birlikte, pişirme yöntemleri basit bir dille anlatılıyor.

Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı kitabı, Ramazan süresince Migros ve D&R mağazalarında 25 TL yerine 15 TL.
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.922
Puan
113
Konum
İstanbul


Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı

Arka Kapak

Anadolu, tarihi boyunca birçok medeniyetin yaşadığı, aynı zamanda bu medeniyetlerin ve kültürlerin karşılıklı etkileşimle harmanlandığı ve geliştiği bir coğrafya...

Bu coğrafyada yaşayan Türkler, Orta Asya'dan taşıdıkları yemek kültürünü, Ortadoğu ve Avrupa'nın ortalarına kadar uzanan bölgedeki halkların yemek kültürleri ile birlikte Osmanlı Mutfağı'nda birleştirmiş ve zaman içerisinde geliştirerek, günümüz Türk Mutfak kültürünün oluşmasını sağlamıştır.

Uzun tarihi süreçte, birbirinden farklı kültürlerle yaşanan etkileşim, zengin bir mutfağın yanı sıra yöresel çeşitliliği ve çok farklı tatları da bünyesine alarak günümüze kadar taşınmıştır.
Elinizde tuttuğunuz bu kitapta, Türkiye'deki her evde pişirilen temel yemeklerin yanı sıra Karadeniz, Ege, Güneydoğu gibi yöresel mutfakların seçkin örnekleri de yer alıyor.

Türk Mutfağı üzerine önemli bir boşluğu dolduracağına ve geleceğe yönelik ciddi bir referans kaynağı olacağına inandığımız 'Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı' kitabı, sektörünün öncüsü olan Lezzet Dergisi ekibi tarafından hazırlandı.

Kitapta kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlanan her tarifin, hazırlama ve pişirme süreleri ile birlikte, pişirme yöntemleri basit bir dille anlatılıyor.

Türk damak zevkine uygun, 25 ana başlık altında toplanan tam 1250 tarif, püf noktaları ve mutfakla ilgili bilinmesi gereken her türlü bilgiyle birlikte, 'Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı'nda yerini alıyor. Lezzet ekibinin uzun ve itinalı çalışmasında, her tarif tek tek yapıldı ve tadıldı.

Ezogelin çorbasından mantıya, zeytinyağlı enginardan kuzu kapamaya, hamsili pilavdan künefeye, içli köfteden revaniye...

Hepsi tek tek denenerek yapılan 1250 tarif...

Afiyetle yemeniz dileğiyle...

Ferit Özkaşıkcı

-------------------------

Yazar:Kolektif

Sayfa Sayısı: 816
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Burda Dergi Yayıncılık

D&R
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.922
Puan
113
Konum
İstanbul
İçinde doğru dürüst resim yoktu o yüzden almadım resimsiz tarifleri pek sevmemde :tskler:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst