Gençleştiren ve Yaşlandıran Yiyecekler

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
"Yemek dediğin akıldır" diyor Mevlana. Ne yiyorsak oyuz. Kimi gıdalar yaşlandırırken kimileri de gençleştiriyor. İşte onlar...

Su: Hücrelerin ve bağ dokularının dolgu ve destek gereksinimini karşılıyor. Besinlerin hücrelere taşınmasını, atıkların da hücrelerden çıkışını sağlıyor.

Soya filizi: Vücudun kendi hormonları kadar etkili. Cildi dolduruyor ve gerginliğini sağlıyor. Ispanak, lahana: B vitamini bağ dokusunun sıkılığını destekliyor, selüliti önlüyor.

Yeşil çay: Serbest radikallere karşı önemli hücre koruyucu maddeler içeriyor ve böylelikle yaşlılığın doğrudan hücrelerde durdurulmasını sağlıyor.

Somon ve ringa balığı: Vücudun acil ihtiyaç duyduğu ama kendi başına üretemediği doymamış yağ asitleri içeren bu balıklar, hücrelerdeki yaşlılık sürecini yavaşlatarak anti-agingde anahtar görevi görüyor.

Sarmısak: Bileşimindeki allizin maddesi kan dolaşımını harekete geçirerek cildi arındırıyor. Böylelikle cilt sağlıklı bir renge kavuşuyor.

Tavuk: Vücudun güzellik hormonları üretmek için ihtiyaç duyduğu yüksek değerde protein içeriyor. Ayrıca kolajen üretimini ve bağ dokusundaki liflerin yenilenmesini destekliyor.

Zeytinyağı: Soğuk preslenmiş hali sağlıklı yaşam için bire bir olan bu yağ, erken yaşlanma ve kırışıklıklar için mükemmel bir silah. Doymamış yağ asitleri hücreleri tehlikelerden koruyor.

Yumurta, süt: Dikkat çekici şekilde "niacin" maddesi içeriyorlar. Bu B vitamini depoları hücre yenilenmesi için vazgeçilmez olarak tanımlanıyor.

Rezene: Kalsiyum zengini bu ot, ciltte su depolanmasını sağlıyor ve hücre yenilenmesinde görev alıyor. Haftada birkaç kez sofrada olmalı. Demlenip çay gibi içilebilir.

Avokado: E vitamini açısından zengin. Böylece serbest radikallere karşı içeriden de etki ediyor.

Elma: Şeker ve ensülin cildi yaşlandırıyor. Buna karşın elma kan şekerini sabitliyor ve ensülin iniş çıkışını engelliyor.


Yaşlandıran yiyecekler
Yiyeceklerdeki glisemik indeks, (yani besinlerin barındırdığı şeker oranı) ne kadar fazlaysa o kadar kilo alıyor ve cildimizi yaşlandırıyoruz. Havuç, muz, üzüm ve mango gibi meyve ve sebze türleri, yüksek glisemik indeksleri dolayısıyla beslenme uzmanlarının yasaklı listesinde yer alıyor. Glisemik indeks, kan şekerinin bir öğünde ne kadar arttığını da gösteriyor.

Margarin: Kahvaltı ve kızartma yağı olarak sofralarda yer verdiğimiz margarindeki doymuş yağ asitleri cilt hücrelerine zarar veriyor ve vücutta yağ olarak depolanıyor.

Kahve: Ensülin oranını artırıp cilde zarar veriyor, stres hormonu kortizolü tetikliyor.

Portakal: Her ne kadar vitamin açısından yüksek bir meyve olsa da şekeri yükseltmesiyle de biliniyor. Bu yüzden sağlıklı C vitamini alabileceğimiz meyveler elma ve limon.

Pizza: Pizzadaki karbonhidrat yağ yakımını engelliyor. "Canınız çok çekerse haftada bir kez yiyebilirsiniz" diyor uzmanlar. Alkol, kırmızı et, kızartma, tuz, şekerli besinler çabuk yaşlandırıyor. Ne diyordu Mevlana "Yemek dediğin akıldır."
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.627
Puan
113
Konum
-
aa ilginç portakal yaşlandırıyormuş ben portakalı çok severim bol bol yerim..
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.828
Tepki
19.322
Puan
113
Yaş
35
Konum
İstanbul
bende portakali cok severim ya hatta devamli alir suyunu sikarim burda en saglikli icecek de o yani :sinifsinif::dertli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst