Gevrek Pogaca-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler;
*1 paket tereyağı (250 gr)(oda ısısında)
*1 çay bardağı zeytinyağı veya mısırözü yağı
*1 çay bardağı ılık su
*1 yumurta akı ( sarısını üstüne sürmek için ayırın)
*1/2 çay bardağı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz,
*Aldığı kadar un (Kulak memesi yumuşaklığında olacak)
İçi için;
*Beyaz peynir veya kaşar peyniri
*Maydanoz
Hazırlanışı;
iç malzemesi hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırıp, yoğurun. Ben bu şekilde yarım saat kadar üstü örtülü şekilde dinlendirin. Daha sonra tezgaha un serperek merdane yardımı ile açın ve herhangi büyüklükte bir bardakla yuvarlaklar kesin. İçlerine peynirli harçlardan koyduktan sonra kimisini üst resimde görüldüğü gibi yarım ay şeklinde katlayarak, kimisini de aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yuvarlayarak kapatın. Üstelrine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Bence ılık yiyin. Afiyet olsun.




ALINTI
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
66.508
Tepki
60.126
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Çok lezzetli bir tarif canimcim tesekkür ederim :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst