Geyik brownie
8 kişilik
Pişirme Süresi:35 dk
Hazırlama Süresi:35 dk
Geyik brownie malzemeleri
3 yumurta 80 gr bitter çikolata 50 gr tereyağı 1 paket vanilya 1 su bardağı tozşeker 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Süslemek için
Şeker hamuru Kırmızı gıda boyası Kraker Kahverengi yuvarlak şekerler 40 gr çikolata Yarım çay bardağı çırpılmış krema
Geyik brownie : Tereyağı ve çikolatayı küçük parçalara bölerek cam bir kaseye alın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir tencereye yerleştirerek eriyinceye kadar bekletin.
Yumurta, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Kakao, un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek karışıma ekleyin. Eritilmiş çikolatayı ilave ederek karıştırın.
22 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru kalıba aktararak 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki dilimlere ayırın. Çikolatayı eritip dilimlerin geniş olan iki tarafına fırçayla sürün ve üzerine birer kraker yapıştırın.
Gözleri için nohut büyüklüğünde krema sıkın ve üzerine kahverengi şeker yapıştırın. Şeker hamuruna kırmızı boya karıştırıp misket büyüklüğünde yuvarlayın ve dilimlerin uç kısmına yerleştirin. Süslemeyi tamamlayıp servis yapın. Geyik brownie artık hazır, afiyet olsun.
Alıntıdır