E
esmanur
Misafir
Malemeler:
* 2 su bardağı göce tarhanası
* 6 su bardağısoğuk su
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1-2 diş sarımsak
* tuz, kırmızıbiber
Yapılışı:
1. tarhanayı alıp biraz soğuk su ile yıkat.
2. soğuk su koyup altını yakın su biraz ılıyınca kapatın.
3. tarhana topakları biraz suda bekleyince yumuşuyor.onları elinizle iyice ezin.
4. Sonra tencerenin altını açın karıştırarak pişirmeye başlayın.
5. koyulaşmaya başlayınca biraz daha su ilave edip karıştırmayı bırakın.
6. Tuzunu katın.
7. kaynadıkca göceler yumuşuyor.
8. Pişmesine yakın içine sarımsakları dövup ilave edin.
9. Üzerine salçalı kırmızıbiberli yağ kavurup dökün.
Afiyet olsun