Görücü usulü evlilik mi aşk evliliği mi daha uzun sürer?

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
valla bu kişisine göre değişir görücü usulü de olsa aşk evliliğide olsa önemli olan kişilerin birbirine duyduğu sevgi ve saygı bunu belirler ne aşk evlilikleri var 2 ayda bitiyo çünkü aşkın gözü kördür yani kişilik meselesi bence

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Bence karşılıklı kişiliklere bağlı. Birbirlerini deli gibi severek evlenen ve 1 yıl bile geçmeden boşanan tanıdıklarım da oldu, görücü usulü evlenip çok mutlu olanlar da..

Karşılıklı olarak saygı, sevgi olduktan sonra nasıl evlendiğinin önemi yok.:utangac:

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Görücü usulü evliliğin daha uzun sürdüğü istatistiklerce saptanmış.

Öncesinde kendini farklı gösterip evlendikten sonra hayalkırıklıkları yaşama durumları görücü usulünde mümkün olmadığından sanırım.Ben bilemem yine de.Kişiye göre değişir derim

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
valla bu kişisine göre değişir görücü usulü de olsa aşk evliliğide olsa önemli olan kişilerin birbirine duyduğu sevgi ve saygı bunu belirler ne aşk evlilikleri var 2 ayda bitiyo çünkü aşkın gözü kördür yani kişilik meselesi bence

aynen katılıyorum biz görüçü üsülü evlendik ne fırtınalar,kasırgalar yaşadık evliliğimiz hala devam ediyor

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.520
günümüzde artık çok istisnalar hariç gerçek anlamıyla görücü usulu evliklerin yaşandığını sanmıyorm,
çünkü benim anladığım görücü usulu sadece ailelerin görüp beğenisi sonucunda yapılan evliliklerdi
şuan ailer görüp beğense bile son söz gençlerde ve birbirlerini tanıma fırsatıda fazlasıyla bulabiliyorlar

ne kadar tanıyabilir oda ayrı bir konu ama aşıkkende insan ne kadar tanır oda tartışmalı:dusun:
hangisi daha mutlu olur yada uzun sürer buda ayırı bi konu
uzun sürer ama mutsuz bir şekilde sürebilir
yanii içinden çıkımaz bir konuu:bayil:

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Aşk evliliklerinin ömrü görücüye göre kısa bence..
Benim çevremde görücü usulü evlilik yapıp ayrılan kimse yok ama aşk evliliği yapıp boşanan çok çift var.

kiraz

Aktif Üye
Tepki
175
Ne çılgın aşıklar gördüm (bende dahil) evlenince ömür boyu süreceğini sanan ama bir kaç yıl içinde tükenip giden...
Görücü usulü ile yapılan evliliklerin daha sağlam olduğu kanısındayım

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
Görücü usulu evlilikleri çokda doğru buldugum söylenemez flört olayınıda doğru bulmuyorum herşey islami çerçevede olmalı evleneck kişilr velileri yanında iken konuşup görüşmeli fikirler uyuşur ise iş uzamadan bi karara varılmalı..

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
bence kisilere kalmis:)
amcam yengemi deli gibi severek evlendikizin babasi vermedi iki ablasi vardi daha bekar;
amcam kacirdi ardindan bosanmak istedi öyle böyle dendi aileler girdi araya sonra 3 cocuk oldu ve 15 yil sonra bosandilar:sim3:

HATUNKİŞİ

Aktif Üye
Tepki
169
seçimlere göre değişir...ama görücü usulü en sağlıklısı yani bilinenin aksine diyorum görücü usulünde önceden uygun bir şekilde konuşulur fikir beyanında bulunulur araştırılı usulünce karar verilir yoksa hiç görmeden elbet olmaz...netice itibariyle kişi kendini evlendikten sonra net belli eder flörte gerek yok tanımak için nikahı basan karşısındakini ancak tanır

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
Bence bu değişir kişiden kişiye eskiden görücü usulü varmış ama insanlar evliliklere saygı duyarmış şimdi evlilik bile değil adı evcilik oyunu insanlar çok basite alıyorlar umarım görücü usulü yada aşk evliliği yapan burdaki tüm arkadaşlarım bir yastıkta kocarlar beraber yaşlanıp beraber göcerler bu dünyadan

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
bence kesinlikle kişiye göre değişir.eğer bir evlilikte karşılıklı sevgi saygı anlayış varsa görücü usule de olsa,aşk evliliği de olsa sonuç değişmez.mükemmel bir evlilik olur. :zuzu:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar