Aşk Sancısı
Daimi Üye
MALZEMELER
130 gram kinoa
70 gram kırmızı lahana
1 demet maydanoz
30 gram kurutulmuş domates
1/2 adet orta boy greyfurt
1/2 adet orta boy nar
Sosu için:
1 çay kaşığı kişniş tohumu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı ekşi üzüm pekmezi
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı bal
1/2 çay kaşığı tuz
50 gram rokfor peyniri
KAÇ KİŞİLİK?
2 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
10 DAKİKA
Püf noktası:
Kinoayı haşlayacağınız su, 1 ölçüye 1,5 ölçü ağırlığında olmalıdır. 130 gram kinoa için 195-200 ml. su kullanabilirsiniz.
Servis önerisi:
Yeşillik olarak, maydanoza ilave olarak dereotu veya biraz kereviz yaprağı da kullanabilirsiniz.
Rokfor yerine keçi peyniri ya da eski kaşar gibi yoğun tatlı bir peynir kullanmayı tercih edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Kinoayı bol suda yıkayın, fazla suyunu süzdürün.
Ölçülü su ve tuzu orta boy bir tencereye alın. Tencereye aldığınız kinoayı, bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. 5-10 dakika kadar demlendirin.
Meyve ve sebzeleri yıkayıp hazırlayın. Greyfurt dilimlerini zarlarından ayırmaya özen gösterin.
Doğranmış maydanoz, kırmızı lahana ve domates kurusunu bir kasede karıştırın. Demleyip dinlendirdiğiniz kinoayı bu karışıma ekleyin.
Zeytinyağı, nar ekşisi, hardal, bal, ekşi üzüm pekmezi ve tuzu karıştırıp havanda parçaladığınız kişniş tohumlarını bu karışıma ekleyin.
Zeytinyağlı sos karışımını hazırladığınız kinoalı karışıma katıp iyice karıştırın.
Rokforu dilediğiniz boyutlarda parçalayıp salataya ilave edin.
Zarları çıkartılmış greyfurt dilimleri ve nar tanelerini katıp karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.