Gül pogaca-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
MALZEMELER: gül poğaça

  • <LI class=MsoNormal>3 su bardagi ilik süt <LI class=MsoNormal>1 cay bardagi sivi yag <LI class=MsoNormal>2 tatli kasigi instant(kuru) maya <LI class=MsoNormal>1 tatli kasigi toz seker <LI class=MsoNormal>1 yemek kasigi tuz <LI class=MsoNormal>150 gr eritilmis margarin <LI class=MsoNormal>3 yumurta aki(sarisi yüzüne) <LI class=MsoNormal>yeterince un(kulak memesi yumusakliginda olana dek) <LI class=MsoNormal>ici icin,beyaz peynir ve yarim demet maydonoz
  • üzeri icin cörek otu
YAPILISI:
Malzemeler kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve hamur 2 katina cikana dek ilik bir ortamda dinlendirilir,mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar kopartilarak asagidaki resimde oldugu gibi sekil verilir. Böylece tepsiye dizilen pogacalar en az 20 dakika daha tepside bekletilir yine ilik bir ortamda,daha sonrasinda ise üzerine yumurta sarisi sürülüp cörek otu veya susam serpilir ve önceden isitilmis firinda 180 derecede alti ve üstü kizarana dek pisirilir.
Fırını 180C’ye getirin. Kalıpları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip ısınmış fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 3 dakika tepsinin üzerinde soğutun. Daha sonra telin üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst