Gül üretimi zor gibi gözükse de oldukça zevklidir. Çoğaltma teknikleri; tohum, aşı, çelik, daldırma yöntemiyle çoğaltma olarak sınıflara ayrılır.
Tohum ile üretim; Bu üretim en meşakkatlisidir tohumları ekildiği yıl çimlenmez çimlenmeyi kolaylaştırmak için sonbaharda toplanan temizlenen tohumlar alınmalıdır. İlkbaharda tohumların sulanması gerekmektedir.Çimlenen tohumlar 10 cm aralıklara ekilmelidir ekim sık yapılırsa genç bitkilerin yetişmesini zorlaştırmış olursunuz.
Aşı ile üretimde; güllerde en fazla T göz aşısı kullanılır. Bu aşıda T şeklinde bir çizik aşılır kabuk hafifçe kaldırılır aşı yeri düzgün bir şekilde aşı ile bağlanır.
Çelik üretimde ise; odunlaşmış daldan ya da çiçeksiz dallardan alınarak yapılır kışın alınan sert odun çeliklerin köklenme olasılığı yeşil çeliklere göre daha yüksektir. Daldırma üretim başka bir yöntemdir; İlkbahar ya da sonbaharda yapılır.