Güle Güle Nejat Uygur

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.322
Nejat Uygur'u kaybettik!

Bir süredir kaldırıldığı hastanede tedavi gören sanatçı Nejat Uygur hayatını kaybetti.
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, rahatsızlığı sebebiyle Medistate Kavacık Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Tedavi gördüğü hastaneden gelen bilgi doğrultusunda Nejat Uygur'un hayatını kaybettiği öğrenildi.

İHA

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.322
Güle Güle Nejat Uygur…

Türk tiyatrosundan bir yıldız daha kaydı.

attachment.php

Tiyatrosunu Anadolu’da götürmedik yer bırakmayan efsane sanatçı Nejat Uygur yaşamını yitirdi.

Türk tiyatrosunun duayen ismi Nejat Uygur 86 yaşında yaşama veda etti. “Cibali Karakolu”, “Alo Orası Tımarhane mi?”, “Aman Özal Duymasın”, “Benim Annem Evden Neden Kaçtı” ve “Hanedan” gibi oyunlarla efsaneleşen usta oyuncu Nejat Uygur’un, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Acı haber üzerine, yakınlarının yanı sıra, sanatçılar, sevenleri hastaneye akın etti.

Doğum tarihi: 10 Ağustos 1927

Doğum yeri: Kilis

Eğitimi: Eğitimini Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde tamamlamıştır. Güzel Sanatlar Akademisi’nin Heykel Bölümü’ne girmiş; fakat mezun olamamıştır.

Bazı ödülleri: Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması “Tiyatroya Destek Yılı Özel Ödülü” Kemal Sunal Kültür Sanat Ödülü, Belkıs Dilligil Onur Ödülü, Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı Ödülü

Oyunları: Önemli tiyatro oyunları ‘Alo Orası Tımarhane mi?’, ‘Aman Özal Duymasın’, ‘Benim Annem Evden Neden Kaçtı’, ‘Cibali Karakolu’, ‘Hanedan’, ‘Hastane mi? Kestane mi?’, ‘Kaynanatör’, ‘Miğferine Çiçek Eken Asker’, ‘Minti Minti’, ‘Sizinki Can da Bizimki Patlıcan mı?’, ‘Son Umudum Milli Piyango’, ‘Şeyini Şey Ettiğimin Şeyi’, ‘Şeytandan 29 Gün Evvel Doğan Çocuk’ ve ‘Zamsalak’.

Filmleri: ‘Beyaz Melek’, ‘Vizontele Tuuba’, ‘Cafer’in Nargilesi’, ‘İyi, Fakir ve Kibar’, ‘Cafer Bey’.

Kaynak: hthayat

Ekli dosyalar

• 1017822_298x298.jpg
    1017822_298x298.jpg
    12,9 KB · Görüntüleme: 64

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Akşam haberlerde duyduğumda haberi çok üzüldüm ağladım çok severdim :uzgun:hatta bir anım var onu sizinle paylaşmak isterim ben 18 yaşındayken Nejat Uygurun bir tiyatrosuna gitmişdik kulakları çınlasın Yaşar ablamla biz gittiğimzde oyun başlamışdı sessiz sessiz yerimize doğru ilerlerken Behzat Uygur Yaşaaaaar diye sesleniyordu oyunda Yaşar ablam efendim diyince salonda bir kahkaha kopmuşdu bunun üzerine Rahmetli Nejat Bey arka arkaya gelen espirilerini patlatınca salon gülmekten kırılmıştı Mekanı Cennet olsun nur içinde yatsın yeri doldurulmıyacak bir çınar daha gitti aramızdan:uzgun:

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.322
Ne güzel bir ani, bende Almanya´da aldigimiz ilk canak ve yeni yeni özel kanallar.
Hangi kanal bilmiyorum ama Nejat Uygur´un tiyatro gösterilerini verirdi hepsini izlerdik.
Her seferinde de gülerdik.
Mekani cennet olsun.

Teyzos

Sitenin Hikaye Yazarı
Moderatör
Tepki
5.783
Uygur kardeşler, vefatın ardından konuştu

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, Medistate Kavacık Hastanesi'nde 19.45 sıralarında hayatını kaybetti. Doktor Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kutlu Ufuk Altunbay ve oğulları basın toplantısı düzenledi.

"19.50'DE NEJAT BEY'İ KAYBETTİK"
Uygur'un doktoru Altunbay, usta sanatçının hastanelerine 26 gün önce geldiğini ifade etti. Nejat Uygur'un idrar yolları ve solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle kendilerine başvurduğunu bildiren Altunbay, "Tedavisi iyi gitmekteydi ancak son on gündür kanda bir madde gelişti. Bilinci gitti, tansiyonu düştü, ateşi yükseldi. Buna bağlı bu akşam solunumu iyice gerileyince, solunum cihazına bağladık. Saat 19.50'de Nejat Bey'i kaybettik" diye konuştu.

" BUNDAN SONRA ÖLÜMSÜZDÜR NEJAT UYGUR"
Uygur'un oğlu Behzat Uygur da babalarının herkes tarafından sevildiğini dile getirerek, "O herkesin babası. Herkesi akrabam gibi görüyorum, seyirci olarak değil. Annem kocasını kaybetti. Sevenleri Nejat Uygur'u kaybetti. Biz babamızı kaybettik. Bundan sonra yaptığı herşeyle hatırlanacaktır. Bundan sonra ölümsüzdür Nejat Uygur. Başımız sağolsun. Sanırım Çarşamba günü vedayı gerçekleştireceğiz Teşvikiye Camisi'nde. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Babam her zaman 'büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öperim' derdi. Biz de öyle veda edelim" ifadelerini kullandı. Süheyl Uygur ise Türkiye'nin bir efsaneyi kaybettiğini anlatarak,şunları söyledi: "Çok üzüntülüyüz. Bize hep durumunu sorardınız. Biz de bilgi verirdik. İnternet sitelerinde, hep yalan haberler çıkardı. Ama kaybettik babamızı. Başımız sağolsun." Uygur'un diğer oğulları oğulları Süha ve Ahmet Uygur da toplantıya katıldı.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar