Sanırım bu senenin ilk güllaç tarifini eklemiş bulunacağım inşallah beğenirsiniz
Güllaç
1 paket güllaç yaprağı
2,5 lt. süt
2 su bardağı şeker (şeker isteğe göre arttırılabilir)
1 paket vanilya yada yarım tüp vanilya esansı
İsteğe göre gülsuyu
Üstü için
Hindistancevizi,fındık,şamfıstık ve vişne taneleri
Yapılışı
Süt ve şekeri elin dayanabileceği kadar sıcaklığa gelene kadar ısıtılır altını kapatıp vanilya yada vanilya esasını isteğe göre gülsuyu eklenip bgüllaç yaprakları ıslatıla ıslatıla derin bir borcama yerleştirilir.Soğuyunca dilimlenip istenildiği gibi süslenir
Not :Ben istek az şekerli ve arasına ceviz vs. koymadan yaptım siz arzu ettiğiniz gibi yapabilirsiniz...