G
GurbetGuzeli
Misafir
malzemeler:
1 su bardagindan bir parmak eksik zeytinyagi
yarim su bardaagi seker
yarim su bardagi ilik su
1 su bardagi süt
1 kahe kasigi tuz
1 maya yas
600 gr. un (yada aldigi kadar yumusak bir hamur yapin)cunku bardaklarin buyuklugune gore un ihtiyaci artiyorrr)
üzeri icin:
iki yumurta sarisi
cörek otu
yapilisi:
sirasiyla malzemelri yogurma kabina aliyoruz. ve yumusacik bir hamur yoguruyoruz kenarda üzeri örtülü bir sekilse iki kati olana kadar bekletip mayalandiriyoruz.
mayalandiktan sonra söyle bir havasini alip karistirdiktan sonra elimiz le cesitli sekiller verip yalniz biraz kücük tutalim yumaklari pisince bayagi bir kabariyor.
tepsiye aralikli dizelim ve tekrar kabarmasini bekliyelim daha sonra yumurta sarisina biraz su ekleyip üzerlerine guzel sürelim cörek otu serpelim ve önceden isitilmis firna verelim üzeri alti kizarana deyin pisirelim afiyet bal seker olsun 200 °( kafi.
1 su bardagindan bir parmak eksik zeytinyagi
yarim su bardaagi seker
yarim su bardagi ilik su
1 su bardagi süt
1 kahe kasigi tuz
1 maya yas
600 gr. un (yada aldigi kadar yumusak bir hamur yapin)cunku bardaklarin buyuklugune gore un ihtiyaci artiyorrr)
üzeri icin:
iki yumurta sarisi
cörek otu
yapilisi:
sirasiyla malzemelri yogurma kabina aliyoruz. ve yumusacik bir hamur yoguruyoruz kenarda üzeri örtülü bir sekilse iki kati olana kadar bekletip mayalandiriyoruz.
mayalandiktan sonra söyle bir havasini alip karistirdiktan sonra elimiz le cesitli sekiller verip yalniz biraz kücük tutalim yumaklari pisince bayagi bir kabariyor.
tepsiye aralikli dizelim ve tekrar kabarmasini bekliyelim daha sonra yumurta sarisina biraz su ekleyip üzerlerine guzel sürelim cörek otu serpelim ve önceden isitilmis firna verelim üzeri alti kizarana deyin pisirelim afiyet bal seker olsun 200 °( kafi.