Güveçte çikolata soslu kek
4 yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt 2.5 su bardağı un 1 su bardağı ayçiçeği yağı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1.5 çay bardağı damla çikolata
Sosu için
150 gr bitter çikolata 1.5 çay bardağı kremaÜzeri için
Toz Antep fıstığı
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Sütü, yağı, vanilya, un ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Damla çikolataları una bulayıp karışıma ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Güveç kaplarını yağlayın ve hamuru paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Çikolataları küçük parçalara ayırıp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın. Güveçteki keklerin üzerine sos döküp toz fıstık serpiştirerek servis yapın. Güveçte çikolata soslu kek artık hazır, afiyet olsun.
Alıntı