Annem çorbalık kemik almıştı birkaç tanesini yürütüp sarmanın altına koydum
Güveçte kıymalı pazı sarması
Pazı yaprağı
Çorbalık kemik
İçi için irinç, soğan,kıyma,maydanoz,domates,nane,pulbiber,karabiber,tuz, sıvıyağ,domates-biber salçası
Yapılışı
Pazılar sıcak suya atılıp hemen soğuk suya alınır.İç çiğden hazırlanıp pazılara istenilen miktarda konarak sarılır.Güvecin altına kemik konur (hatta içten yada pazıdan parçalar kalırsa yanına koyabilirsiniz güzel oluyor ) üzerine küçük bir kapak kapatıp sarmalar üzerine yerleştirilir.Bir miktar daha salça su ve az sıvıyağla açılıp sarmaların üzerine dökülür pişirilir.
Not:Salça hem içe hemde suya biraz konacak