Güveçte her türlü yemeği inanılmaz çok seviyorum çünkü çok lezzetli oluyor..
Hele annem öyle bir yaparki bu güveçi yemede yanında yat misali inanılmaz lezzetli yapıyor..
Bende geçenlerde pazardan aldığım güveç ile türlü yemeği yaptım,ilk denemeye göre fena olmadı ancak fasulyelerimi difrize atmıştım yazdan çok zor pişti yaaa:uzgun:
Malzemeler:
Taze fasulye
Patates
Patlıcan
Kuşbaşı doğranmış et
Soğan
3 diş sarımsak
Salça
tuz
Yapılışı:
Öncelikle soğanları küp küp doğrayıp kavurduktan sonra etini atıp pişmesini bekliyoruz et suyunu çektikten sonra salçasını katıp fasulyeleri ekliyoruz çünkü bazen benim başıma geldiği gibi geç pişebiliyor,fasulyeler pişme kıvamına gelince diğer mazlemeleride katıp kısık ateşte ağzı kapalı hiç bir şekilde hava almamasını sağlayacak şekilde kapatıp pişmeye bırakıyoruz.(Patatesler çok kolay piştiği için ne kadar geç katarsanız o kadar patateslerin dağılmasını engellemiş olursunuz)
Afiyet Olsun
Hele annem öyle bir yaparki bu güveçi yemede yanında yat misali inanılmaz lezzetli yapıyor..
Bende geçenlerde pazardan aldığım güveç ile türlü yemeği yaptım,ilk denemeye göre fena olmadı ancak fasulyelerimi difrize atmıştım yazdan çok zor pişti yaaa:uzgun:
Malzemeler:
Taze fasulye
Patates
Patlıcan
Kuşbaşı doğranmış et
Soğan
3 diş sarımsak
Salça
tuz
Yapılışı:
Öncelikle soğanları küp küp doğrayıp kavurduktan sonra etini atıp pişmesini bekliyoruz et suyunu çektikten sonra salçasını katıp fasulyeleri ekliyoruz çünkü bazen benim başıma geldiği gibi geç pişebiliyor,fasulyeler pişme kıvamına gelince diğer mazlemeleride katıp kısık ateşte ağzı kapalı hiç bir şekilde hava almamasını sağlayacak şekilde kapatıp pişmeye bırakıyoruz.(Patatesler çok kolay piştiği için ne kadar geç katarsanız o kadar patateslerin dağılmasını engellemiş olursunuz)
Afiyet Olsun