
Hakırdaklı Lahana Dolması - Kayseri
Malzemeler:
500 gr kg koyun kuyruğu
1 orta boy sarmalık lahana
İç harcı için:
3 adet kuru soğan
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım kg kuzu eti
Yapılışı:
Koyun kuyruğu doğranıp kavrulur. Kısık ateşte kavurmaya devam ederek hakırdakları hazırlayın. Hakırdakları incecik doğrayın. Soğanları kabuğu soyulup küçük küçük doğranır. Hakırdak, bulgur, pirinç, soğan, kırmız toz biber ve karabiber bir kapta karıştırılıp iç malzemesi hazırlanır. Lahana yaprak sarma ayrılır. Sıcak suda hafifçe haşlanıp erimemesi için sıcak sudan aldıktan sonra soğuk su ilave edilir. Kuzu parça etler yağda kavrulur. Yaprakların içine hakırdaklı iç ve etler koyularak sarılır, tencereye serilir. Sarmaların üstüne salça ve limon suyu eklenir. Pişmeye bırakılır. Servis esnasında da sumak suyu dökülerek servis edilir.
Startv