maviboncuk
Daimi Üye
GEREKLİ MALZEMELER
3-4 tane yumurta
2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 gram margarin
1 çay kaşığı irmik
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Şerbeti için
1 dilim limon
3,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Toz şeker, su ve limonla şerbet hazırlayıp soğumaya bıraktıktan sonra hamuru için su, yağ, tuz, toz şeker tencereye konulup yağ eriyinceye kadar karıştırılır. Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırarak 3-4 dk. pişirilip soğutun, parmak dayanacak sıcaklığa geldiğinde teker, teker 3 tane yumurtayı kırıp elinizle karışmasını sağlayın, irmik ve nişastayı da ekleyerek iyice karıştırın şanti torbasına doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır. Hamurlar soğuk yağın içine konulup kızartılır. (Özellikle yağ soğuk olmalı.) İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğuk olmalıdır. Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır. 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir. Bekletmeden tüketilmelidir ertesi günde yumuşayabilir…
Afiyet Olsun~~
3-4 tane yumurta
2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 gram margarin
1 çay kaşığı irmik
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Şerbeti için
1 dilim limon
3,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Toz şeker, su ve limonla şerbet hazırlayıp soğumaya bıraktıktan sonra hamuru için su, yağ, tuz, toz şeker tencereye konulup yağ eriyinceye kadar karıştırılır. Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırarak 3-4 dk. pişirilip soğutun, parmak dayanacak sıcaklığa geldiğinde teker, teker 3 tane yumurtayı kırıp elinizle karışmasını sağlayın, irmik ve nişastayı da ekleyerek iyice karıştırın şanti torbasına doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır. Hamurlar soğuk yağın içine konulup kızartılır. (Özellikle yağ soğuk olmalı.) İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğuk olmalıdır. Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır. 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir. Bekletmeden tüketilmelidir ertesi günde yumuşayabilir…
Afiyet Olsun~~