Halley Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


MALZEMELER:

Keki İçin:



  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 bardak un
  • ½ paket vanilya
Ara Krema İçin:
  • 1/2 litre süt
  • 7 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr labne peyniri, normal paketin yarısı

Sosu İçin:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
Üzeri İçin:
Yeteri kadar hindistan cevizi



YAPILIŞI:

Ben orijinal tarifte verilen ölçüleri uygulamadım, buna rağmen 8 dilimlik bir pastam oldu. Sanırım daha kalabalık bir misafir grubu için miktar artırılabilir.
Önce kekini hazırlamaya başladım, bunun için yumurta ve şekeri mikserde güzelce karıştırdım. Peşine sıvıyağı, sütü ve vanilyayı ekleyip tekrar çırptım. Daha sonra kabartma tozunu una katıp karıştırdım ve yumurtalı karışıma ilave ettim. Çok fazla karıştırmadan, sadece un yüzeyde kaybolana kadar mikserle 1-2 karıştırıp, yağlı kağıt serilmiş ısıya dayanıklı dikdörtgen cam bir kaba döktüm, ebatları yaklaşık 15 x 25 cm gibi.fırın tepsisine dökün. Önceden 175º C de ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk kadar pişirdim. Ancak 30. dakikadan sonra sık sık kontrol ettim ve kürdan ile kontrol ettim. Her fırının ısısı farklı ve pişme süresi de farklı olabilir.

Kekim pişerken kremayı hazırlamaya başladım. Yapışmaz yüzeyli derin bir tencerede önce yumurta, süt ve şekeri çırptım, sonra un ve vanilyayı katıp tekrar çırptım ve ocağın altını açıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim, muhallebi kıpırdanmaya başlayınca (ben buna göbek atmaya başlayınca diyorum :)) ocaktan alıp derin bir kaba boşalttım. İçine labneyi katıp mikserle karıştırıp soğumaya bıraktım.
Sosu için şekeri, kakaoyu ve sütü bir sos tenceresine döküp, ocağa aldım ve kısık ateşte karıştıra karıştıra birbirinin içinde iyice erimesini sağladım, ama bunu yaparken sütü kaynatmadım, sadece ılık bir ısıda yaptım bu işlemi.
Kek piştikten sonra ters düz edip ızgara telin üzerinde soğumasını bekledim. Daha sonra kare kare kesip her tarafını sosa buladıktan sonra buzdolabında 2 saat beklettim.

Bekleme süresinin sonunda kekleri dolaptan çıkarıp, bıçakla enlemesine ikiye kesip aralarına hazırladığım kremadan sürdüm, ben kremasını bir hayli bol tuttum, krema delisi olduğum için böylesi daha lezzetli geliyor :)
Hepsine krema sürdükten sonra hindistan cevizine bulayıp tekrar buzdolabına koyup 1-2 saat daha beklettim.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz, yemesi çok keyifli, hem lezzetli hem de hafif, özellikle iftar sofrası için ideal bir tatlı.


Afiyet olsun !

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
bende denicem insallah
deneyenler mutlaka paylassinki bizlerede fikir olsun
tsklerrrrrrrrr
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst