Halleyli 3 Renkli Tatlı, Sütlü Tatlı

meleğim

Daimi Üye
Katılım
21 Ağustos 2010
Mesajlar
745
Tepki
457
Puan
63
Konum
istanbul
renklitatli2.jpg





Malzemeler:

Vişneli Tatlı için:
3 su bardağı vişne suyu,
1 su bardağı su,
3 çorba kaşığı tozşeker,
3 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)

Sakızlı Muhallebi için:
4 su bardağı süt,
1,5 çay bardağı tozşeker,
1 kahve fincanı un,
1 çorba kaşığı pirinç unu,
10 gram margarin,
1 adet damla sakızı (nohut büyüklüğünde)
6-8 kişiliktir

Hazırlanışı:
Vişneli Tatlı için tüm malzemeyi sos tenceresinde karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Servis bardaklarına paylaştırın.
Sakızlı Muhallebi için damla sakızını havanda ezin. Muhallebi dışındaki tüm malzemelerle birlikte sos tenceresine alın. Birkaç taşım kaynayınca margarini ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alın, vişneli tatlıların üzerine paylaştırın.


¤ Afiyet olsun ¤
netten alıntı
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Bencede çok güzel bir tarif ama halleyi orta kata konularak sunum yapılsa sanki daha güzel olmazmı diye düşünmeden de edemedim doğrusu halley üstte olunca yemesi zor olur diye düşünüyorum siz ne dersiniz:panter::panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst