Hamile kadınların sokağa çıkması örfümüze aykırı mı?

pembenutella

Daimi Üye
Tepki
939
TRT 1'deki iftar programına konuk olarak katılan tasavvuf düşünürü Ömer Tuğrul İnançer'in hamile kadınlar hakkında yaptığı yorumlar tartışma konusu olmaya devam ediyor.

'BÖYLE KARINLA SOKAKTA GEZİLMEZ'

"Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar. Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?Gerçekten hamile kadının sokakta gezmesi örfümüzce ayıplanan birşey midir?

OP
pembenutella

pembenutella

Daimi Üye
Tepki
939
aslında asıl sormak istediğim şey gerçekten böyle bir ayıplama söz konusu mudur? Yani demek istediğim şimdi veya geçmişte hamileliğini saklamaya çalışan, ayıplanan kadınlar var mı?ben hiç karşılaşmadım böyle birşeyle de o yüzden merak ediyorum

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Yok canım ne dışarı çıkması haşa kadına özel kulübe yapılsın tasmayıda geçirsinler orada yaşasın..
Bunu söyleyen adama sesleniyorum annende biraz bol hava alsaydı da seninde beynine biraz oksijen gitseydi

aysenim

Daimi Üye
Tepki
480
dinde vücut hatlarını belli ederek yabancı bi erkeğin dikkatini çeken şeyler giymek haramdır. bu kesin bi kuraldır o zaman varın gerisini siz düşünün ki evet bencede bu sıkıntılı hamilelik kutsal bişeydir kadın da kutsaldır, kendini teşhir etmesine ve bebeğinide aynı şekilde teşhir etmesi anlamsız ve buna gerek yok eve kapanacak değil tabi ki hele 'tasma' kelimesi de anlamsız olmuş burada ömer tuğrul inançerin düşünceleri bana mantıklı geldi açıkçası..

Ayben

Daimi Üye
Tepki
771
konuşmayı tam olarak dinlemedim ... ama zaten 7,8 aydan sonra yani doğuma yakın bir süre çıkmasın demiş zaten normal elbise giyinipte sokağa çıkan bayanlara elbette ki kimsenin bişey demeye hakkı yok
ama bazen öyle hamile genç bayanlar görüyoruz ki hamileliği baya bir ilerlemiş göbegi dışarda evet , evet yani çıplak teni dışarda ee yani bu şekilde de dışarı çıkılmaz ki canım
ha bide karınları burnunda bazı sanatçı ' sözde sanatçı':) onlarda sırf para almak için göbeklerini açıp öyle fotoğraf çektiriyorlar size bu etik bir davranışmıdır ?

OP
pembenutella

pembenutella

Daimi Üye
Tepki
939
etik değil tabi ki hamileliğini başkalarının gözüne sokmaya gerek yok.ancak inançerin söylediklerini fazla iyi niyetli düşünüyoruz bence -alkis
ama hamilelere karşı böyle bir öfke olmadığını gözlemlemek güzel kime sorsam kesin çıkamaz yerine öyle çok göze batıcak şekilde çıkamaz demek istemiştir diyo -alkis

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
hamıle dsarı cıkamaz gıbı bır dusunceyı kabul etmıyorum
ama bana gore bır bayan tesetturlu degılse bıle bıraz bol ve karsı tarafın cok dıkkatını cekemeyecek sekılde cıkmalı hamılelerınde gobegı acık veya ustlerıne strech bır sekılde yapısmıs seyler gıyerek cıkmaları hos olmuyor burası da dogru
ama dısarı cıkmasın yanlıs olur cunku o kadında bır ınsan ve gezıp dolasmak herkesın hakkı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.921
Böyle düşünceler beni fıtık ediyor :ne: yok gezmesin evde otursun o depresyon senin bu depresyon benim sıyırsın kafayı sonra da gel sen o anne ve çocuktan hayır bekle

Ahraz

Daimi Üye
Tepki
2.292
Böyle düşünceler beni fıtık ediyor :ne: yok gezmesin evde otursun o depresyon senin bu depresyon benim sıyırsın kafayı sonra da gel sen o anne ve çocuktan hayır bekle

Kesinlikle katılıyorumBöyle saçma bi düşünce duymadım görmedim:ne:

denizplt

Daimi Üye
Tepki
424
Adamd bisorun var bence.insalar herseyin suyunu cikardi artik neden ne cikaricaklar kendileri bile şaşırıyorlar ...

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
İyi de hamile kadın tek başına yapmıyor cocugu o zaman kocası da çıkmasın :lengua:
İnsanın fikri neyse zikri de odur...
Biz hamile kadına imrenerek bakarız yeni bir hayat yeni bir özveri ve yeni bir annelik diye ama demek herkez aynı gözle bakmıyor.
Hmmmm bu gebe kadın sex yaptı ve şimdi gebe.O halde seksi zihne düşürüyor zinhar evde otursun...
Korkarım bu zihniyet gittiği düğünlerde de düğün sonrası gerdeği hayal ediyordur.:sinirli::sinirli::sinirli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar