Hoşgeldin canım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ne kadarlık hamilesin?
İlk paylaşımı ben yapayım :findikim:
İnternetten araştırmıştım, doktoruma gittiğimde sordum o da onayladı; hamilelikte günlük kafein miktarının çok az olması gerekiyormuş. İçtiğimiz çay (limonlu olacak) günde 2 bardağı geçmemesi gerekiyormuş. Ayrıca bitki çaylarının da çoğu masum değil tabi. 2 günde 1 bardaktan fazla da tüketilmemesi gerekiyormuş.
Ay ay daha çok yeniyiz
6 haftalık
Maşallah size.
Biz de 9 + 1 'deyiz
Maden suyunu normalde çok faydalı. Bende günde 1 bardak içmesini severim. Hamilelikte zararı yokmuş değil mi Arinacım?
Size de Maşallah canım. 9 ay değil dimi, 9 hafta ?
Zaten tüketilmemesi gerekenler o kadar fazla ki kafam karıştı yahu :dusun:
Bitki çayını da 2 günde bir önerdi doktorum, çay yok kahve yok... Salam, sucuk gibi çiğleri hep pişiririm zaten ama salam türevleri de hindi eti olması lazımmış diye duydum, bilemem ne kadar doğru.
doktordan doktora değişir mi bilemiyorum, ancak 2 farklı ülkedeki doktorum da; değil 1 bardak, 1 kaşık bile içmemem gerektiğini söylemişti bitki çaylarını.. en başta düşüğe sebep olabilecek herhangi bir bitkiyi barındırabileceğini söylemişti.. bence her ihtimale karşı içmeyin..
ben tam bir çay tiryakisiyim.. o yüzden günde birkaç fincan çayımı içmiştim.. ilk hamileliğim de 13 kilo aldım, ikincisin de 5-6 kilo arasında kilo alıp, doğuma girdim.. meyve yemeyi hiç sevmememe rağmen eşimin zoruyla yedim
çoğunlukla abartılı aşerme ve hamur işlerinden kaçılırsa çok rahat bir hamilelik geçireceğinizi düşünüyorum.. rabbim sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin..