Hamilelikte beslenme

_aymer_

Yeni Üye
Tepki
8
Arkadaşlar bu bölümde deneyim ve bilgilerimizi veya araştırmalarımızı paylaşırsak herkese faydalı oluruz görüşündeyim.

Haydi hanımlar iş başına

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Hoşgeldin canım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ne kadarlık hamilesin?

OP
_aymer_

_aymer_

Yeni Üye
Tepki
8
İlk paylaşımı ben yapayım :findikim:

İnternetten araştırmıştım, doktoruma gittiğimde sordum o da onayladı; hamilelikte günlük kafein miktarının çok az olması gerekiyormuş. İçtiğimiz çay (limonlu olacak) günde 2 bardağı geçmemesi gerekiyormuş. Ayrıca bitki çaylarının da çoğu masum değil tabi. 2 günde 1 bardaktan fazla da tüketilmemesi gerekiyormuş.

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
sayfaniz hayirli ugurlu olsun aymercim hayirlisiyla al yavrunu kucagina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
İlk paylaşımı ben yapayım :findikim:

İnternetten araştırmıştım, doktoruma gittiğimde sordum o da onayladı; hamilelikte günlük kafein miktarının çok az olması gerekiyormuş. İçtiğimiz çay (limonlu olacak) günde 2 bardağı geçmemesi gerekiyormuş. Ayrıca bitki çaylarının da çoğu masum değil tabi. 2 günde 1 bardaktan fazla da tüketilmemesi gerekiyormuş.

Ben de günde 1 bardak içiyorum çay, o da canım isterse tabii. Çok açık bir şekilde. İçeceksem de yemekten sonra en az 2 saat sonra. Bitki çayı hiç içmiyorum.

Günde canım isterse 1 adet maden suyu içiyorum.

Yine canım isterse bol sütlü bir nescafe. O da kahvemin genelde kafeinsiz olmasına dikkat ediyorum.

Ay ay daha çok yeniyiz

6 haftalık

Maşallah size.

Biz de 9 + 1 'deyiz

OP
_aymer_

_aymer_

Yeni Üye
Tepki
8
Maden suyunu normalde çok faydalı. Bende günde 1 bardak içmesini severim. Hamilelikte zararı yokmuş değil mi Arinacım?

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
G

guzelcem

Misafir
ALLAHIM hayırlı sağlıklı hamilelik geçirmeyi nasip etsin canlarım... hamilelikte maden suyunun hiç zararı yok ben çok içtim zararından ziyade faydası oldu bana ve bebişime kızılay maden suyunu tavsiye ediyorum diğerleri mideyi alt üst ediyor :( bana yaramadı kınık -uludağ:(

OP
_aymer_

_aymer_

Yeni Üye
Tepki
8
Zaten tüketilmemesi gerekenler o kadar fazla ki kafam karıştı yahu :dusun:

Bitki çayını da 2 günde bir önerdi doktorum, çay yok kahve yok... Salam, sucuk gibi çiğleri hep pişiririm zaten ama salam türevleri de hindi eti olması lazımmış diye duydum, bilemem ne kadar doğru.

office

Daimi Üye
Tepki
1.158
doktordan doktora değişir mi bilemiyorum, ancak 2 farklı ülkedeki doktorum da; değil 1 bardak, 1 kaşık bile içmemem gerektiğini söylemişti bitki çaylarını.. en başta düşüğe sebep olabilecek herhangi bir bitkiyi barındırabileceğini söylemişti.. bence her ihtimale karşı içmeyin..

ben tam bir çay tiryakisiyim.. o yüzden günde birkaç fincan çayımı içmiştim.. ilk hamileliğim de 13 kilo aldım, ikincisin de 5-6 kilo arasında kilo alıp, doğuma girdim.. meyve yemeyi hiç sevmememe rağmen eşimin zoruyla yedim :kptmya:

çoğunlukla abartılı aşerme ve hamur işlerinden kaçılırsa çok rahat bir hamilelik geçireceğinizi düşünüyorum.. rabbim sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin..

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Zaten tüketilmemesi gerekenler o kadar fazla ki kafam karıştı yahu :dusun:

Bitki çayını da 2 günde bir önerdi doktorum, çay yok kahve yok... Salam, sucuk gibi çiğleri hep pişiririm zaten ama salam türevleri de hindi eti olması lazımmış diye duydum, bilemem ne kadar doğru.

Doktorum söylemedi bitki çayı; ama ben içmiyorum hiç. Çünkü neyin bize zararlı olabileceğini bilemiyoruz.

Ayrıca salam, sucuk gibi şeyler sakatat grubuna girer. Bu yüzden hiçbir doktor tavsiye etmiyor. Ben yemiyorum.

doktordan doktora değişir mi bilemiyorum, ancak 2 farklı ülkedeki doktorum da; değil 1 bardak, 1 kaşık bile içmemem gerektiğini söylemişti bitki çaylarını.. en başta düşüğe sebep olabilecek herhangi bir bitkiyi barındırabileceğini söylemişti.. bence her ihtimale karşı içmeyin..

ben tam bir çay tiryakisiyim.. o yüzden günde birkaç fincan çayımı içmiştim.. ilk hamileliğim de 13 kilo aldım, ikincisin de 5-6 kilo arasında kilo alıp, doğuma girdim.. meyve yemeyi hiç sevmememe rağmen eşimin zoruyla yedim :kptmya:

çoğunlukla abartılı aşerme ve hamur işlerinden kaçılırsa çok rahat bir hamilelik geçireceğinizi düşünüyorum.. rabbim sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin..

Valla ilk hamileliğimdeki doktor bana herşeyi yasaklamıştı. Bu biraz insaflı:)

Çay ve kahve günde 1 bardağı geçmeyecek şekilde içebiliyorum. Onu da yemeklerden 2 saat sonra:)

Allah'tan tiryaki değilim de sadece canım istediği zaman içiyorum :kahve:

Sağol canım, amin. Allah herkesi bir avazda kurtarsın, sağlıklı bebekler nasip etsin

OP
_aymer_

_aymer_

Yeni Üye
Tepki
8
3. ayın geçmesini beklemek lazım o zaman bitki çayları için.
Ben bişeyler içmeyi çok severim çünkü, maden suyunu burada okuduktan sonra dün akşam ilk şişeyi içtim :) ay çok mutlu oldum.

Bitki çayı tavsiyesine uyucam, zaten çok mide bulantısı yaşıyorum. Su dahi içmek istemiyorum 1 haftadır

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Mide bulantısı için zencefil çayı diyorlar; ama o da bitki:)))

Nane şekeri, zencefil şekeri bunları kullanabilirsin-ayse

Birde bulantıya birebir gelen yoğurt

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar