E
esmanur
Misafir
-
4 Kişilik)
Malzeme:
600 Gr. hamsi
Margarin
2 adet küçük pırasa (isteğe bağlı)
4 adet taze soğan
4 tutam maydanoz
6 adet marul yaprağı
4 adet hazır yufka
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın. İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın.
Pırasa, yeşil soğan, maydanoz ve marul yapraklarını ince kıyın. Tuz ve biberi ekleyip iyice karıştırın. Karışıma hamsileri ilave edin.
İki kat yufkayı yaklaşık 20x20cm kare parçalar halinde bölün. Üzerlerine fırça ile margarin sürün. Ortasına hazırladığınız hamsili harçları koyun ve uçlarını birleştirerek kapatın. Üzerlerine tekrar margarin sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 220oC’a ısıtılmış fırına sürüp 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Not:
Aynı böreği tavada sıvı yağ ile de pişirebilirsiniz. Bu sefer yufkaları önceden yağlamak gerekmez
4 Kişilik)
Malzeme:
600 Gr. hamsi
Margarin
2 adet küçük pırasa (isteğe bağlı)
4 adet taze soğan
4 tutam maydanoz
6 adet marul yaprağı
4 adet hazır yufka
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın. İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın.
Pırasa, yeşil soğan, maydanoz ve marul yapraklarını ince kıyın. Tuz ve biberi ekleyip iyice karıştırın. Karışıma hamsileri ilave edin.
İki kat yufkayı yaklaşık 20x20cm kare parçalar halinde bölün. Üzerlerine fırça ile margarin sürün. Ortasına hazırladığınız hamsili harçları koyun ve uçlarını birleştirerek kapatın. Üzerlerine tekrar margarin sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 220oC’a ısıtılmış fırına sürüp 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Not:
Aynı böreği tavada sıvı yağ ile de pişirebilirsiniz. Bu sefer yufkaları önceden yağlamak gerekmez