Hamsili Pideler
Malzemeler:
12 adet hamsi 1 su bardağı beyaz peynir 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 2 adet yumurtanın beyazı Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağı 1 tatlı kaşığı tozşeker Yarım paket yaş maya Alabildiği kadar un 1 tutam tuz
Tarif:
• Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, karabiber ve tuzda bekletin.
• Peyniri yumurta ve dereotuyla karıştırıp, bekletin.
• 1 bardak ılık süte yaş maya ve toz şekeri ilave edin.
• Şeker eriyene kadar tüm malzemeyi karıştırın, sonra da yoğurma kabına alın.
• Sıvıyağ, yoğurt, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip, yumuşak bir hamur tutun.
• Mayalanması için 40 dakika bekletin.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak açın.
• İçine hamsiyi veya hazırladığınız peynirli karışımı uzunlamasına koyup uçlarını elinizle bastırın.
• Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 20 dakika bekletin.
• Üzerine yumurta sarısı sürün, 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Alıntıdır...