Hamurişleri İle İlgili Püf Noktaları!!!

iReM

Daimi Üye
Katılım
20 Ekim 2008
Mesajlar
510
Tepki
539
Puan
93
Yaş
35
Konum
KOCAELİ
- Pastanın piştikten sonra kalıbından rahat çıkması için 10 dakika bekletin.
- Fırına sürdüğünüz kek kalıbının altına biraz tuz koyun, kalıbın yanmasını önleyin.
- Keki kalıptan çıkarmak için, fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar kalıbıyla ıslak bir bezin üzerinde bekletin ve sonra bıçağı kekin çevresinde dolaştırarak kalıbı ters çevirip dışarı çıkartın.
- Marketten alınan bisküvilerin paketini açtıktan sonra kendi ambalajında bırakmayın. Ağzı sıkıca kapanan bir kutuya boşaltın.
- Pişen kurabiyeler tepside soğuyunca yapışır ve parçalanarak çıkar. Bunu önlemek için kurabiye tepsisini yeniden fırına sokup kızdırın.
- Hamuru iyi açabilmek için unu iyice yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenmeye bırakılan hamuru, altının yapışmaması için un serpilmiş bir kaba koyun. Hamurun üstünün kurumaması için nemli bir bez örtün.
- Un ile yapılan pasta, kek, kurabiyeye biraz limon suyu koymak hamuru kabartır.
- Hamur açılan oklavanın hamura yapışmaması için ara sıra unlamak gerekir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst