1 yemek kaşığı margarin
1 baş soğan
200 gr kıyma
1 çay bardağı erişte
2 çay bardağı haşlanmış mercimek
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber tuzHAMUR İŞİ ÇORBA TARİFİ
Soğanı ince doğrayın. Bir tencerede yağı eritip soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı, kırmızıbiberi, karabiberi ve tuzu ekleyip tekrar kavurun. Kavurduğunuz kıymalı karışıma nane ve 3 su bardağı su ilave edip kaynatın. Çorba kaynayınca erişteleri ilave edin. Erişteler hafif piştikten sonra haşlanmış mercimeği de ekleyerek 10 dakika daha kaynatın. Sıcak servis yapın.
ALINTI