Hangi ahlaktan söz ediyoruz?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269

HANGİ AHLAKTAN SÖZ EDİYORUZ?

ATV'nin Unutulmaz dizisi halkımızın şikayetleri ve RTÜK'ün işgüzarlığı yüzünden konusunu değiştirecekmiş! Önec Fikret Hakan'ı, sonra Buğra Gülsoy adlı o genç oyuncuyu izlemek için ara ara takıldığım dizinin geçen sezondaki başarısı ortada. Neden başarılı? Konusu ilgi çekici de ondan.
Konusu ne peki? İki kız kardeş aynı adama aşık oluyorlar!
Ahlak konularında pür-ü pak olan Türk toplumunda, aynı adama âşık olmak yakışık almazmış! Çoluk çocuğuna tecavüz etmek, 'baldız baldan tatlıdır' diye bıyık burmak, töre diye yengeyi koynuna almak, 'henüz girmiş 13 yaşına' türkülerini ağzının suları akarak söylemek tabii başka toplumlarda oluyordur, bizde değil.
Bu vahşetin yanında, aynı adama -bilmeden- aşık olmanın neresini etikle bağdaştırıyorlar anlamak mümkün değil. Bırakın eski Yeşilçam filmlerini, hali hazırda yayınlanan dizilerde bile aynı konu işleniyor. Bir de gerçek hayattaki örnekleri var...
Anadolu'nun mazbut topraklarında bilinmeyen binlerce böylesi aşklar yaşanmış, yaşanıyor.
Vitrine düşen örneklerin başında ise; fi tarihinde, Neşe Karaböcek'in kocasının kız kardeşi ile evlenmesi geliyor malumunuz.
N'oldu şimdi? Her iki sanatçı da hala bu ülkenin göz bebeği...
Ayrıca siz sanıyor musunuz ki sadece aynı adama tutulan kız kardeşler ahlaksızdır(!) Kız kardeşten yakın kankanın, arkadaşının kocasını veya sevgilisini elinden alması daha mı ahlaklı? Onların listesini yazmayayım, en iyisi siz sabahları Müge Anlı'yı izleyin.

Takvim / ARDA USKAN / 09 Eylül 2010 / Perşembe - 19:36

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
hic izlemedigim bir dizi
ilgimide cekmedi asla
ama izleyenlerin yorumlarina dayanarak
iki kiz kardesin bilmeden ayni adama asik olmalari ok
ama adama ne demeli
ne olursa olsun bir gecelik iliski yasayipta nisanlanmadimi ablasi oldugunu bilmeden digeriyle peki?
sevdiyse niye böyle biseye kalkisti?
dedigim gibi ben izlemedim kulaktan dolma yazdim hani umarim yalnis bilgi duuyup yorumlamiyorumdur burda
ama bir gercek var dogru dizide konu edilince tepki ediyoruz
fakat gercek hayatda olanlara suskun kaliyoruz:dertli:göz yumuyoruz:dertli:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Bence dizi üstünde böyle durmalari cok sacma, begenen izler begenmeyen izlemez. Sonucta Türkiye´de tek bir tane kanal yok isteyen istedigine bakar. Tek kanal olsada kapatirsin televizyonu izlemezsin. Hayatta neler oluyor, onlara cözüm bulmaya calissinlar, bu sacma konularla ugrasmaktan vaz gecsinler. -kizgin

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
hic izlemedigim bir dizi
ilgimide cekmedi asla
ama izleyenlerin yorumlarina dayanarak
iki kiz kardesin bilmeden ayni adama asik olmalari ok
ama adama ne demeli
ne olursa olsun bir gecelik iliski yasayipta nisanlanmadimi ablasi oldugunu bilmeden digeriyle peki?
sevdiyse niye böyle biseye kalkisti?
dedigim gibi ben izlemedim kulaktan dolma yazdim hani umarim yalnis bilgi duuyup yorumlamiyorumdur burda
ama bir gercek var dogru dizide konu edilince tepki ediyoruz
fakat gercek hayatda olanlara suskun kaliyoruz:dertli:göz yumuyoruz:dertli:

Yanlış duymuşsun canım,ablası öğrendi kızkardeşiyle olanları..

Seviyorum diye yalandan içki içirdi adama, birlikte olmuş rolü yaptı,yani hiç ablasıyla birlikte olmadı..

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Bence dizi üstünde böyle durmalari cok sacma, begenen izler begenmeyen izlemez. Sonucta Türkiye´de tek bir tane kanal yok isteyen istedigine bakar. Tek kanal olsada kapatirsin televizyonu izlemezsin. Hayatta neler oluyor, onlara cözüm bulmaya calissinlar, bu sacma konularla ugrasmaktan vaz gecsinler. -kizgin

ben artık bu rtüğün kanal d ye suskun kaldığını ama başka kanallara daha sert olduğunu düşünmeye başladım:iyyyy:

Kesinlikle,uğraşmasınlar artık dizimizle-kizgin

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Diziyi seyretmiyorum yukardaki yazıyı okudum.Şu yaşıma kadar benim şahit olduğum o kadar çok çarpık ilişkiye rastladımki bu çarpık ilişkilerin ceremesini ne yazikki hep kadınlar çekiyor.

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Teşekkür ederim canım,ilk bölüm içimi kararttı ama bakalım ilerleyen bölümler nasıl olacak:dertli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar