Hardal Soslu Patatesli Tavuk

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Tavuk etleri doğranarak ezilmiş olan sarımsaklarla beraber sıvı yağda çevrilir. Patatesler bütün olarak tencereye ilave edilir:

Malzemeler

5-6 adet küçük patates
2 adet tavuk göğüs eti(500 gr kadar)
1 çorba kaşığı hardal
Yarım bardak krema
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet ince kıyılmış maydanoz
220720110414094837245.jpg

Yapılışı:

Tavuk etleri doğranarak ezilmiş olan sarımsaklarla beraber sıvı yağda çevrilir. Patatesler bütün olarak tencereye ilave edilir. Bir bardak su eklenerek 20 dakika kadar pişirilir. Patatesler piştikten sonra yemeğimiz tabaklara servis edilir. Diğer yandan hardal ve krema karıştırılarak yemeğimizin üzerine gezdirilir. İnce kıyılmış olan maydanozlar serpilerek servis edilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst