incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler (4 kişilik) :
4 adet tavuk göğsü (inceltilmiş, rulo göğüs diye satılanlardan)
2 yemek kaşığı hardal
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Yapılışı :
Her bi tavuk göğsünü 2-3 parçaya bölelim.
Daha sonra sosumuzu hazırlayalım.
Hardal, sıvı yağ, tuz ve baharatları karıştıralım.
Bu karışımın içine tavuk parçalarını koyup, her tarafının sosla temas etmesini sağlayalım.
Tavukları sosun içinde yarım saat kadar bekletelim.
Bu sürenin sonunda teflon tavaya alıp birkaç dakika harlı ocakta tutalım.
Daha sonra ocağın altını kısıp tavanın ağzını kapatalım.
Suyunu salıp çekene kadar, arasıra çevirerek her iki tarafını da pişirelim.
Afiyet olsun.
ALINTI
4 adet tavuk göğsü (inceltilmiş, rulo göğüs diye satılanlardan)
2 yemek kaşığı hardal
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Yapılışı :
Her bi tavuk göğsünü 2-3 parçaya bölelim.
Daha sonra sosumuzu hazırlayalım.
Hardal, sıvı yağ, tuz ve baharatları karıştıralım.
Bu karışımın içine tavuk parçalarını koyup, her tarafının sosla temas etmesini sağlayalım.
Tavukları sosun içinde yarım saat kadar bekletelim.
Bu sürenin sonunda teflon tavaya alıp birkaç dakika harlı ocakta tutalım.
Daha sonra ocağın altını kısıp tavanın ağzını kapatalım.
Suyunu salıp çekene kadar, arasıra çevirerek her iki tarafını da pişirelim.
Afiyet olsun.
ALINTI