Harika bir evlilik için.....

sementha

Daimi Üye
Tepki
3.398
Harika bir evlilik için gerekenler

Evliliklerde tutkunun ve romantizmin zamanla kaybolmasını nasıl engelleyebilir ve o ufak heyecanların yıllar sonra taze kalabilmesi için neler yapabiliriz? İşte size mutlu ve uzun süreli evliliklere sahip olmak için yapılması ve dikkat edilmesi gereken şeyler... Birlikteliğinizde heyecan, tutku ve saygıyı kaybetmemenin yolları...

Hepimiz uzun yıllar mutlu evlilik yaşayan, iyi günde de kötü günde de birbirlerinden kopmayan ve hala birbirlerine saygıyla bağlı çiftlere gıptayla bakarız. Evliliklerde tutkunun ve romantizmin zamanla kaybolmasını nasıl engelleyebilir ve o ufak heyecanların yıllar sonra taze kalabilmesi için neler yapabiliriz? İşte size mutlu ve uzun süreli evliliklere sahip olmak için yapılması ve dikkat edilmesi gereken şeyler...

HERGÜN

- Ona değer verdiğinizi gösteren küçük bir şey yapın.
Hiç beklemediği bir anda onu öpün. Eşinizin bulabileceği bir yere ( yastığın altına, cebine) notlar yazın. Aptalca, komik, ciddi olabilir. Ya da sadece 'Seni düşünüyorum' demek için beklemediği bir anda telefon açabilirsiniz.

- En azından bir öğünü birlikte yiyin.
Akşam yemeklerini birlikte yiyemeyecek olsanız bile en azından günde bir öğünü birlikte yemek için program yapın.

- Her gece sohbet edin.
En az 10-15 dakika gününüzü nasıl geçirdiğinizi birbirinize anlatın. Yanınızda kimse olmadığında sohbet etmeye çalışın. Böylelikle daha iyi temas sağlarsınız.

- Ani hareketlerden kaçının.
Konuşmadan önce düşünmeye veya bir anda parlamamaya çalışmalısınız. Çünkü sözler ağızdan bir kez çıktı mı, telafi edilmesi güç olur. 'Üzgünüm, öyle söylemek istemedim' deseniz bile, o sözcükler eşinizin kulağında yankılanmaya devam edecektir.

- Dokunun.
Sarılma, el ele tutuşma ve cinsel içerikli olmayan diğer dokunma formları ilişkiyi güçlendirir.

Romantizm ve seks herkes yorgun olduğunda işe yaramaz. Ama evli çiftler için erotik duygular sadece yatak odasında başlamaz. Özellikle çocukları yatırdıktan sonra veya bulaşıkları birlikte yıkadığınızda gelişmeye başlar.

HER HAFTA

- Bir yerlere gidin, sadece ikiniz...
Bir kafede kahve için, sinemaya gidin veya uzun yürüyüşlere çıkın. En iyi yol hafta da bir gün belirlemektir. Pazar sabahları veya Cumartesi akşamları. Böylelikle hafta boyunca o zamanı iple çekersiniz. Bu zamanı kutsal bir zamanmış gibi kabul edin ve ölüm kalım meselesi haline getirin. Bu sizin birlikte vakit geçirmek ve birşeyler paylaşmak için en özel gününüzdür.

- Yakınmaktan vazgeçin.
Kızgınlıklara sebep olan yanlış anlamalar, küçümsemeleri ve eleştirileri doğurabilir. Bu yüzden en kısa zamanda bu düşünceleri kafanızdan atmaya çalışın. 24 saat içinde olması en iyisidir.

- Takdir ettiğinizi hissettirin.
Herkes kabul görmeyi sever. Eşinizin nelere değer verdiğine dikkat edin. Takdir ettiğinizi söyleyerek, dokunarak, ona not yazarak, hediye alarak veya birlikte vakit geçirerek bunu gösterebilirsiniz.

- Dışarı çıkın ve haftada en az üç kez egzersiz yapın.
Benim zaten yaşım geçmiş diyerek egzersiz yapmamak için kendinize bahane uydurmayın. Kendinize evlenmeden önce dikkat ettiğiniz gibi dikkat etmeye devam etmelisiniz.

- Birbirinize vakit verin.
Bu zamanları birbirinize önceden haber verin ki eşiniz de kendi programını yapabilsin. Siz arkadaşlarınızla alışverişe giderken o da ilgilendiği bir hobiyle vakit geçirebilir veya arkadaşlarıyla görüşebilir.

HER AY

- Aşıklar gibi davranın.
Bir haftasonu tatili planlayın. Ya da bir bebek bakıcısı ayarlayarak evde yalnız geçirebileceğiniz vakit yaratın.

- Onun sevdiği birşey yapın.
Evlilik, uzlaşma gerektirir. Zaman zaman siz pek hoşlanmasanızda eşinizin sevdiği şeyleri beraber yaparak ona verdiğiniz değeri gösterebilirsiniz.

- Değişiklik yapın.
Monotonluk günlük hayatın stresleriyle birlikte çekilmez bir hal alır. Bunun önüne geçmek için kendinize yeni uğraşlar yaratabilir, eşinize sürpriz hazırlayabilir veya bugüne kadar hiç görmediğiniz yerleri ziyaret edebilirsiniz.

HER YIL

- Başbaşa tatile çıkın.
Bu tatil çok pahalı olmak zorunda değil. Önemli olan birlikte farklı ortamlara girmektir. Tatilinizi planlamak da eğlenceli olacaktır.

- Eşinize bir mektup yazın.
Onun neden özel olduğunuza dair düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

- Birlikte düşünün.
Gelecek on yıl içerisinde nerede olmak istiyorsunuz? Hayallerinizi paylaşın. İş ve parayla ilgili konuşmaları bir süreliğine bir kenara bırakın.

alıntıdır

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Ama hep biz özveride bulunuyoruz gibi geliyor.Cebine küçük notlar yazmak benim hep yaptığım bir şey.Ama o benim kadar romantik değil.Çok gülerim ben o da bana şımarma diyor..Ama ben yine de pes etmeyecem ve burdaki değer fikirleri de uygulayacam.Teşekkürler..

sedef

Üye
Tepki
25
külkedisi arkadaşım.işte şimdi dik durma zamanın ,sen güçlü ol ki etrafına faydan olsun .her inişin bir çıkışı olduğunu unutma şimdi beyaz bir sayfa aç ve hayata baştan başla.hayat herşeye rağmen çok güzel toparlan lütfen bizleride üzme .aynı şeyleri yaşadım.biliyorum neler yaşadın.haydiiiiiiiiiiiiii katıl hayata

peri_kizi

Daimi Üye
Tepki
292
evet sedef yazdiklarindan anliyorum ben ... cok seyler yasamis gormus biri gibisin sen...
hayatta basarilar seninle olsun dilerim, cocuklarin varmi?
peki simdi mutlumusun, evliliginin bitmesi care oldumu? yada cocuklarin ruh halleri nasil simdi?
ozel dersen haddimi bilicek olgunluktayim tsk ler...

kuseyen

Daimi Üye
Tepki
2.715
evlilik cok zor bir imtahandir.her kes burdan yuzu ak cikmaz.ister kadin ister erkek.evlilik sabir ister,dozumluluk,vefa ister.hele cocuk varsa mucadile ister.sabrin,dusuncen hayat sevgin,birde tatli dilin oldumu80%oldu demekdir

RanaLal

Aktif Üye
Tepki
119
erkekler malesef bizim gibi ince fikirli değiller. romantiklik onlar için sadece evlilik öncesi kadını tavlama yöntemidir. evlendikten sonra herşey bitiyor o kadar özensiz oluyor ki küçük ayrıntılar. ama birbirini sevmek sevgililergününde sadece 1 demet çiçek değil. zor günlerden beraber geçmektir. ben eşimi böyle kabullendim artık. o onda yoksa. bende var...içimden gelerek herşeyi yapıyorum..oda mutlu oluyor. hiç değilse ama önemli günlerde beni düşünüp birşeyler yapıyor. zaten her zaman tadı kaçar..

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
kızlar bende daha 7 aylık evliyim ve o yukardakilerin hepsini uyguluyoruz şuan eşimle çok doğru bişey yapıyomuşuz okuyunca sevindim ama burdaki arkadaşlar mutsuz olunca bende oluyorum:uzgun:

Tepki
41
fakat bazi erkekler bunu yaptiginda esini basit gören kadinda var,,bunun degerini anlayamiyor,,sanirim bu bir enerjiyi iki tarafta hissetmeli..-ciko

foto_burcu

Aktif Üye
Tepki
137
canım hiçbirşey için dünyanın sonu değildir.Nefes alabiliyorsak bile şükretmemiz gerekirken , Allahın verdiği cana eziyet etmemek lazım.Kendini bir salarsan daha toparlayamazsın.sakın yapma bunu kendine.Ne kendine ne de hayata küs.Demesi kolay diye düşüneceksin eminim.Bende çok acılar yaşadım ve seni anlayabiliyorum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar