Haşhaşlı Babata Keki (resimli)

E

esmanur

Misafir

Gerekli Malzemeler
4 adet yumurta
½ su bardağı tahin
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
3 yemek kaşığı toz haşhaş
Tarif
Unları, tarçını, kabartma tozu ve haşhaşı derin bir kapta karıştırın.

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları başka bir derin kaba kırın. Tozşekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın. Tahin, süt ve sıvıyağı ilave edip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.

Unlu karışımı azar azar ilave edip kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.

Diğer taraftan, dikdörtgen ya da kare bir borcamı ya da büyük bir kek kalıbını 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın.

Hazırladığınız kek karışımını kalıba aktarın. Keki, 175 dereceye ve alt - üst konuma ayarladığınız fırında en az 55-60 dakika pişirin. Çıkarın ve soğuyunca dilimleyip servise sunun.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.308
Tepki
83.577
Puan
113
Konum
İstanbul
Senin tarifinmi canım Nuran yazıyorda :acep:
 
OP
G

guzelcem

Misafir
Ellerine sağlık canısı inşaallah yaparım yapınca sizlerle paylaşırım.
 
OP
E

esmanur

Misafir
sağol canım yaparsan beklerim kolay gelsin canımmmm:panter:[ /B]
 

Trend

Daimi Üye
Katılım
15 Kasım 2010
Mesajlar
1.217
Tepki
1.072
Puan
113
Konum
Almanya
Bende hashasli tatlilara bayiliyorum, bunu kesinlikle haftasonu denicem. Ellerine saglik canim.:nk:
 
OP
E

esmanur

Misafir
sizlerinde yüreklerinize sağlık deneyeçek olanlara kolaylıklar dilerim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst