incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
HAŞHAŞLI CHESEECAKE(KASEKUCHEN)
Malzemeler:
Hamuru için:
200gr.tereyağı
400gr. un
2Yumurta
1Çay kaşığı kabartma tozu
100gr. şeker
1Tutam tuz
1Paket vanilya
Üzerinin quarklı karışımı için:
750gr.Quark(türkiyedekiler için süzme yoğurtta olabilir)
200gr.Şeker
2Yumurta
1Paket vanilyalı puding
100gr.Eritilmiş tereyağı
Haşhaşlı karışım için:
2Paket Mohn Back(Hazır haşhaşlı karışım)
3Yumurta
NOT:Bu haşhaşlı karışım türkiyede varmı bilmiyorum bulamayanlar 500gr. haşhaş tohumunu biraz süt ve şekerle karıştırıp hazırlayabilir…
Yapılışı:
Geniş bir kaba un ve kabartma tozunu eleyin ve üzerine hamur için olan diğer malzemeleri küp kesilmiş tereyağını,şekeri,vanilyayı,tuzu,yumurtalarıda ekleyip hamur pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun ve hamuru 30dk.buzdoabında bekletin..
Diğer tarafta quarklı karışımı hazırlamak için bir kaba guarkı,yumurtaları,şekeri ve pudingi alıp mixer yardımıyla iyice çırpın…
Haşhaşlı karışım için 2paket hazır haşhaşlı karışımı ve 3yumurtayı mixerle iyice çırpın..
Buzdolabından aldığımız hamuru merdane yardımı ile dikdörtgen fırın tepsisi boyutunda açıp tepsiye yayın ve üzerine guarklı hazırladığımız karışımı hertarafına gelecek şekilde sürün,bununda üzerine haşhaşlı karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 175dereceli fırında 30-35dk pişirin(üzeri kızarmaya başladığında fırından alın)..
Afiyet olsun
ALINTI