Haşhaşlı Çörek Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Malzemeler,
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için,
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
Hazırlanışı,
  1. Haşhaş ezmesine bir çay bardağı ayçiçeği yağı ekleyin ve iyice karıştırın.
  2. Ilık su, yaş maya, ayçiçeği yağı ve 1 yemek kaşığı şekeri bir kaba alıp karıştırın.
  3. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar üzerine alabildiğince un ekleyip yoğurun.
  4. Hamur kabının üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat oda ısısında bekletin.
  5. Hamurunuz kabarınca tekrar yoğurun.
  6. Oklavayla hamuru yarım santimetre kalınlığında açıp üzerine haşhaş ezmesini sürün ve şeker serpin.
  7. Hamurunuzu rulo şeklinde sarın yaklaşık 2 parmak kalınlığında parçalar kesin.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  9. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  10. Ilık servis yapın
 
H

Hera

Misafir
Off ben Haşhaşlı olan her şeye Bayılırım hemen alırım bunu sen hiç evde Yaptınmı denedin mi
 

zeh

Daimi Üye
Katılım
22 Ekim 2011
Mesajlar
844
Tepki
692
Puan
93
Konum
antalya
haşhaşlı çörek bende yapıyorum ,buda güzel deniycem sağol canım-ciko-ciko
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst